Foto – Shutterstock

Kā kopt sausu ādu? 0

Dr. Kristīne Cīrule uzsver, ka vienlīdz svarīgi ir rūpēties gan par sejas, gan par ķermeņa ādu. Sausums uz ādas var radīt ne tikai subjektīvu diskomfortu, bet arī niezi, plaisas un apsārtumu ādā, ko labāk novērst jau laikus. Sejas ādai labāk izvēlēties krēmus, kas ir maigāki pēc savas struktūras. Savukārt gan sejai, gan ķermenim piemērotāki būs dermokosmētikas krēmi, kas atjauno ādas barjeru un novērš sausuma sajūtu.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lasīt citas ziņas

Ādas kopšanas procesā ļoti svarīgi ir ādu pareizi attīrīt un lietot atbilstošus mazgāšanas līdzekļus. Pastiprināti sausas ādas gadījumā seju ieteicams mazgāt ar vieglu kumelīšu tējas uzlējumu vai jutīgai ādai paredzētiem losjoniem, micelāriem ūdeņiem, kas notīra kosmētiku. Šiem ūdeņiem piemīt arī pretiekaisuma un nomierinoša iedarbība.

Ikdienas higiēnā vajadzētu izvēlēties ādas mikrofloru saudzējošus un atjaunojošus produktus, jo sārmainu ziepju lietošana papildus sausinās ādu, kā arī var izraisīt jutīguma palielināšanos. Tāpat ir ieteicami dušas līdzekļi ar mitrinošu un nesausinošu iedarbību, tostarp ar lipīdiem bagātināta dušas eļļa vai krēms. Tie mitrinās ādu, un tā pēc mazgāšanās nebūs “savilkta”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aukstākā laikā noteikti jālieto barojoši, aizsargājoši krēmi, kas sadziedē ādu un neļauj tai izžūt sausajā iekštelpu gaisā. Papildus ādu var aizsargāt ar tonālo krēmu un pūderi, kā arī lietot ādu uzlabojošus, nomierinošus un atjaunojošus serumus. Lai pastiprinātu krēmu efektivitāti, reizi mēnesī ieteicams veikt pīlingu, kas palīdzēs ādai atbrīvoties no ārējās raga kārtas, uzlabos tās elpošanu un struktūru (maigu pīlingu var veikt arī biežāk). Savukārt, uzturoties siltās, sausās telpās, ieteicams virs pamatkrēma uz ādas izsmidzināt arī speciālus avotu vai kalnu minerālūdens aerosolus. Atrodoties telpās, var lietot arī līdzekļus, kas piesaista mitrumu ādas struktūrām.

Ja āda ir kuperoza, sausa un plāna, ieteicams izvēlēties speciālus krēmus, ko var iegādāties arī aptiekā, – vasarā tādus, kas aizsargā no UV starojuma, bet aukstāka laika periodā – krēmus, kas mazina vēja un aukstuma kaitīgo iedarbību. Daži no tiem ir piemēroti lietošanai zem kosmētikas, kas novērš apsārtuma rašanos un pastiprināšanos, mazina karstuma sajūtu un atjauno ādas komfortu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.