Sausas un atopiskas (alerģiskas) ādas gadījumā ķermeņa losjoni un krēmi jāizvēlas ļoti rūpīgi. Vēlams lietot līdzekļus, kas nesatur konservantus, smaržvielas un citas kairinošas vielas un kas pastiprina dabisko lipīdu veidošanos ādā un nodrošina tūlītēju komfortu. Ja āda pastiprināti lobās, ir raupja, veidojas plaisas un citas dziļākas un nopietnākas ādas izmaiņas, jānormalizē tās mikroflora un jānovērš epidermas jeb ādas virskārtas bojājums (visbiežāk šādas ādas izpausmes vērojamas ap muti sejas rajonā, uz kāju apakšstilbiem un roku augšdelmiem). Šajā gadījumā papildus ikdienas kopšanai, līdz āda sadzīst, jālieto dziedējoši un ādas veselības atjaunojoši līdzekļi. 0

Kā norāda dermatoloģe, sausas ādas problēmas ir līdzvērtīgi aktuālas kā sievietēm, tā arī vīriešiem. Tāpat arī produkti, kas palīdz atrisināt konkrētu ādas problēmu, vienlīdz labi der gan vīriešiem, gan sievietēm.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Dzīvības vērtība ir pārspīlēta.” Krievijas valsts televīzijas kanālā krievus aicina izdarīt pašnāvību
Lasīt citas ziņas

Jāatzceras, ka pilnvērtīgai ādas aprūpei nepieciešams komplekss risinājums, jo vienlīdz svarīgi ādas ārējai aprūpei ir to “pabarot”, lietojot uzturvielām bagātu pārtiku. Lai āda saņemtu pietiekamu mitruma devu, dienas laikā noteikti būtu jādzer daudz ūdens.

Tāpat ļoti vēlams uzturā lietot produktus, kas satur linolēnskābi un nepiesātinātās taukskābes, piemēram, naktssveces, linsēklu vai rapšu eļļu, kā arī jūras produktus. Ļoti būtiski ikdienas ēdienkartē iekļaut augļus un dārzeņus, jo tajos esošās šķiedrvielas ādu padarīs tvirtāku un svaigāku, kā arī baros ar vitamīniem un minerālvielām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.