Foto no Edija Pālena personiskā arhīva

“Es gribu bērnu!” – Edija vēlme kopš 22 gadu vecuma 3


Edijs atzīst, ka jau aptuveni 22 vai 23 gadu vecumā sapņojis par bērnu. Pirms Elisas mammas ienākšanas viņa dzīvē, Edijam bijušas divas nopietnas attiecības, bet neviena no šīm meitenēm neesot bijusi gatava bērnam. “Tām meitenēm vajadzēja stabilitāti – nopelnīt miljonu, uzcelt māju, bet laiks iet uz priekšu,” savas sajūtas toreiz atminas Edijs. Arī Elisas mammu nācies pārliecināt par labu bērnam. Kad dzima Elisa, viņas mammai bija 24 gadi, bet Edijam – 29. Edijs uzskata, ka šis jau ir normāls vecums, lai attiecības bagātinātu ar mazuli. Tagad, kad abi ar meitas mammu ir šķīrušies, Edijs atzīst: “Laikam jau viņa nebija gatava bērnam, nebija vēl izskrējusies. Iespējams, nevajadzēja tik stingri pārliecināt.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Lasīt citas ziņas

Tomēr Elisas mamma tika “pielauzta”, un abi pat bija izplānojuši, ka bērnam jādzimst Dvīņu zīmē, jo gan Edijs, gan Elisas mamma pēc horoskopa ir Dvīņi. Viņiem gandrīz izdevās, tomēr Elisa nedēļu nokavēja un piedzima Vēža zīmē.

“Protams, mīļotās grūtniecības laikā es lasīju visu iespējamo literatūru, portālus internetā, gājām uz kursiem, lai izprastu jaunos apstākļus. Jā, es arī piedalījos dzemdībās, taču tās bija ļoti smagas un ilgas. Vienā brīdī viņa mani burtiski izdzina no dzemdību zāles, sakot, ka nevarot skatīties uz manu bezpalīdzīgo stāvokli. Gaidīju ārpusē, un mani pasauca tikai pārgriezt nabassaiti,” stāsta Edijs. Vaicāju, vai būtu gatavs to darīt vēl kādu reizi, uz ko viņš atbildēja: “Protams, tikai nav kam.” Pēc šī teikuma arī uzzināju, ka Elisas vecāki vairs kopā nedzīvo.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iespējami drīzāk kļūt par tēti Edijs vēlējies, apzinoties, cik ātri laiks rit, un baiļojoties, vai bērnam būs interesanti ar tēti, kurš jau gados. “Es sāku domāt, vai, būdams vecāks, es spēšu ar bērnu pabraukāt kopā ar sniega dēli, paslidot. Gribēju, lai mazais ir ātrāk, lai varam visu ko kopā padarīt. Nezinu gan, vai 50 gados es spētu izprast piecgadīgas meitenītes vēlmes. Pašam jau arī jābūt bērnišķīgam, lai spētu ar mazo kopā rotaļāties,” uzskata Edijs.

Mans labākais draugs – Elisa

Edijs atzīst, ka viņam “Facebook” ir vairāk nekā 4000 ”draugu” jeb kontaktu, bet viņa īstais draugs reālajā dzīvē ir tikai meita. Elisai šovasar tika nosvinēta četru gadu dzimšanas diena. “Tieši Elisas dzimšanas dienā izlidojām uz Milānu, viņas pirmais ceļojums un lidojums. Ar stjuartēm arī sarunāju sveikšanu lidojuma laikā, par ko, protams, viņa bija ļoti priecīga. Milānā pavadījām nedēļu. Mammai arī bija biļete, bet pirms brauciena uzzināju, ka viņai ir jau cits, un, loģiski, arī viņa negribēja vairs braukt.

Pēc šķiršanās Edija dzīve strikti pakārtota kalendāram – kura nedēļa viņa, kura – Elisas mammas. Edijs katru gadu svin Tēva dienu, taču šogad vēl nezina, vai būs iespējams to pavadīt kopā ar meitu, jo tieši tā nedēļa “iekrīt” mammas pārziņā. Būšot jāprasa atļauja, spriež Edijs.

Edijam ar meitu nekad nav bijis garlaicīgi. Viņš nekad neesot iebildis darīt visu – mainīt autiņbiksītes, iet pastaigās, smīdināt, apmīļot, mierināt – būt kopā iespējami vairāk no sava darbā aizņemtā laika. Arī viņš bijis tas, kurš palīdzējis mazo atradināt no mammas krūts, paliekot ilgāku laiku viens ar mazo.

Tagad abi dodas uz koncertiem, brauc tālākos un tuvākos ceļojumos, iet uz kafejnīcām, kino un rotaļu parkiem. “Es nekad ar Elī neesmu runājis kā ar bēbi, vienmēr sarunājos ar viņu kā ar pieaugušo. Laikam jau ietekme acīmredzama. Braucām vilcienā, runājāmies, un blakus sēdēja sieviete, kura prasīja, cik gadu manai meitai. Saku, ka četri. Viņa izbrīnījās, ka tik mazā vecumā ir tik bagāta valoda, tik liels un interesants vārdu krājums. Tad nesen bija smieklīgi. Sēžam kafejnīcā, gaidām pasūtītos ēdienus, un Elisa man saka: “Tēti, parunājamies, kamēr gaidām ēst.” Prasu: “Par ko runāsimies?” “Par dzīvi,” atbild man Elī,” stāsta un lepojas Edijs.

Reklāma
Reklāma

Šķiršanās gan meitiņu esot ietekmējusi, lai gan viņa vēl maza un daudz ko nesaprot. Tomēr Elī uzvedība esot mainījusies, no tēta, kad abi kopā, neatkāpjas ne soli, lai gan iepriekš varēja arī paspēlēties vienatnē, viņai parādījusies tāda kā baiļu sajūta, bailes pazaudēt.

Meitas mamma gribējusi tiesāties, taču Edijs tam nepiekritis, viņš negrib tiesu, jo ir pārliecināts, ka bērnam vajag gan mammu un tēti, tādēļ pagaidām, lai viss paliekot, kā ir. Elisas mamma piekrita šādam risinājumam.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.