Audzējam spraģeļsalātus! 0

“Pastāstiet, kā pareizi audzēt sparģeļsalātus!” AINA RĪGĀ

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
VIDEO. “Rīgā gaišā dienas laikā uzbrūk cilvēkiem!” Likumsargi brīdina par skūtgalvju aktivizēšanos 15
Lasīt citas ziņas

Sparģeļsalāti ir mazpazīstami lapu dārzeņi. Augi vairāk populāri ir Āzijas tautām, pie mums tos audzē reti. Šie salāti atgādina lapu kāpostus, tikai lapas ir sēdošas, garas, lancetiskas, ar pikantu, diezgan sīvu garšu un lielāku vitamīnu daudzumu. Stublājs ir 5–8 cm resns. Uzturā lieto gan lapas (tāpat kā spinātiem), gan sulīgos virszemes stublājus – visbiežāk sautētā, vārītā vai apceptā veidā, kā arī tīteņu gatavošanai.

Sparģeļsalātus audzē no dēstiem, sēju sākot martā, vai ar tiešu sēju laukā no aprīļa līdz jūnija beigām. Starp rindām vēlams 50–60 cm, starp augiem 25–30 cm attālums. Lietošanas gatavību sasniedz 70–100 dienās pēc uzdīgšanas. Jānovāc pirms salnām. Sparģeļsalātus var uzglabāt vairākus mēnešus, pieraktus siltumnīcā vai vēsā pagrabā. Eiropā pazīstamākā šķirne ir ‘Celtuce’.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.