Kuras romiešu salātu šķirnes labākas? 1

Kas ir romiešu salāti? LIDIJA DAUGAVPILS NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

Romiešu salāti ir ļoti garšīgi, saldeni. Tiem ir lielas, viegli krokotas, biezas, garenas, kraukšķīgas lapas, kas pēc izskata atgādina prīmulas. Augs veido ovālas, bet samērā stingras galviņas. Lapas ir gaiši vai tumši zaļas, bet ir arī dažas sarkanlapu šķirnes. Augi lietošanas gatavību sasniedz aptuveni 70 dienās.

Šie salāti ir ļoti populāri dienvidu zemēs, bet pie mums tos audzē samērā maz gan laukā, gan siltumnīcās. Viena no lielākajām romiešu salātu šķirņu kolekcijām ir Holandes firmai “Enza Zaden”. No zaļlapainajām šķirnēm pazīstamas, pret puvēm izturīgas ir ‘Duende’, ‘Ortigia’, ‘Xanadu’, ‘Xantos’, ‘Xaroma’, kuras var audzēt visu gadu. Sarkanlapaino šķirņu ir maz, piemēram, ‘Moonred’, ‘Ovired’, un tā ir ideāla tirgus prece.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dēstus audzē 30–40 dienas, izstāda 25 x 30 cm attālumā. Romiešu salātus var uzglabāt 3–4 mēnešus, pierokot siltumnīcā un uzturot tajā +1…+4 °C temperatūru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.