Publicitātes foto

Salāti ne tikai salātos! Ilze Jurkāne ciemojas audzētavā “Letis” iecavā 0

Salāti no Latvijas lauku dobēm

Publicitātes foto

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

Šekspīrs ir rakstījis: “Tajās jaunības dienās, kad biju salātu zaļš savos spriedumos…” Ikviens no mums var iegrimt pārdomās par šo filozofiju, tomēr uz pasaules ir gan salātu zaļa, gan vēl daudz citu raibu krāsu, kas neliek pārdomāt dzīvi, bet sagādā tikai prieku. To visu redzēju, apciemojot SIA “Letis” salātu un zaļumu audzētavu Iecavā. Ejot pa salātu laukiem, kur krāsainās vagas it kā stiepjas bezgalībā, šķita, ka tie ir latviešu tautastērpu strīpainie brunči. Man bija neviltots prieks skatīties uz šo skaistumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Letis” ir ģimenes uzņēmums, kas tapa krīzes laikā, kad Andris un Hēlija Stepanoviči-Monkeviči mainīja biznesa virzienu un 2009. gadā nolēma izmēģināt audzēt salātus, dārzeņus un zaļumus. Sākums nebija viegls, bet septiņos gados ir izdevies izveidot varenu uzņēmumu, kas oficiāli dibināts 2011. gadā. Interesanti, ka pirmais salātu veids, kuru Andris un Hēlija audzēja, bija romiešu salāti. Tāpēc varam teikt – viss sākās ar romiešiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.