Foto – Aija Geida

Saldā dzērveņu–aveņu mērce 0

(600 ml)

Avenes, dzērvenes, cukuru un apelsīna miziņas ieber pannā ar biezām malām un uz vidējas uguns karsē, līdz avenes izšķīst, dzērvenes kļūst mīkstas un mērce sāk sabiezēt. Atdzesē un sapilda mazās burciņās. Var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu. Ļoti garda mērce kopā ar saldējumu, siera un citām kūkām, dažādiem biezpiena desertiem, panna cota.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ir trīs cilvēku grupas, kurām nevajadzētu uzturā lietot mellenes: eksperti brīdina par iespējamām veselības problēmām
Kļuvis zināms, kā Kremlis reaģēja uz Trampa draudiem bombardēt Maskavu – vai mūs sagaida kas šausminošs? 25
Trakāk nekā šausmu filmā: Rēzeknes novadā mirušā zēna organismā konstatēta šokējoša viela 1
Lasīt citas ziņas

Ja vāra tikai dzērvenes, mērce ir ļoti stipra, labāk tās atšķaidīt ar avenēm, zemenēm vai āboliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.