Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto no arhīva

Saldais ar kraukšķiem
 0

 Kraukšķiem: 150 g auzu pārslu,  30 g sviesta,  35 g sakapātu riekstu, 1 – 2 ēdamkarotes cukura, garšvielas pēc vēlēšanās (var likt kardamonu, muskatriekstu, kanēli).

Reklāma
Reklāma

Saldajam ēdienam:

200 ml saldā krējuma,

200 g sasaldētu zemeņu,

1 ēdamkarote cukura,

2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

augļi dekorēšanai.

Kā gatavot?

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Vispirms pagatavo auzu pārslu kraukšķus. Katliņā izkausē sviestu, pieber auzu pārslas un viegli apcep, visu laiku maisot. Tad pievieno sakapātus riek­stus (var izmantot gan mandeles, gan lazdu riekstus, pat saulespuķu sēkliņas) un turpina cept uz ļoti lēnas uguns. Beigās pievieno cukuru, un, kad tas izkusis, beidz cepšanu. Iegūtos kraukšķus izliek lēzenā šķīvī, lai atdziest.

Zemenes atkausē un sablendē ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Saldā ēdiena trauciņa apakšā lej zemeņu masu, tad kārto putukrējumu, kam uzbirdina auzu pārslu kraukšķus. Dekorē ar augļiem. Sanāk aromātisks, garšas ziņā bagātīgs un sātīgs saldais ēdiens. Labs brīvdienu rītu brokastīs!

Recepte 4 porcijām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.