Sāls triks! Izrādās, ka cepta ola var būt vēl gardāka, ja ievēro šo vienu viltību 0
Cepta ola ir viens no populārākajiem brokastu ēdieniem, taču bieži vien, to gatavojot, tiek pieļauta pavisam vienkārša kļūda.
Pieredzējuši pavāri iesaka nekad nekaisīt sāli tieši uz dzeltenuma, jo tas var atstāt neglītus punktiņas un padarīt ēdienu mazāk apetelīgu.
Sāli vajadzētu pievienot tikai baltumam, lai gala rezultāts būtu vizuāli tīrs un baudāms.
Vēl viens triks, kas padara ceptas olas īpaši maigas un aromātiskas, ir saldā krējuma izmantošana sviesta vai eļļas vietā. Cepiet olu saldajā krējumā! Ielejiet pannā nelielu daudzumu krējuma ar vismaz 35 procentu tauku saturu, pievienojiet šķipsniņu sāls un piparu un tikai tad uzsitiet olas.
Rezultāts būs pārsteidzoši sulīgs un garšas ziņā daudz bagātīgāks nekā ierastajā pagatavošanas veidā.
Svarīgi arī neaizrauties ar lielu liesmu — pannu karsējiet uz vidēji stipras, nevis maksimāli karstas virsmas. Pārāk liela temperatūra var radīt risku, ka baltums piedegs, kamēr dzeltenums vēl nebūs ideāli mīksts.
Cepot mērenā temperatūrā un ievērojot nelielās nianses ar sāli un krējumu, pat tik vienkāršs ēdiens kā cepta ola var pārvērsties par restorāna līmeņa brokastu baudījumu.



