Foto – Aija Geida

Sambuks ar svaigām ogām 0

(4 porcijas)

• 300 g vasaras ogu

• 3 ēdamkarotes cukura

• 3 olu baltumi

• 300 ml piena

Ogas sablendē ar cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās. Iecilā sablendētās ogas un pasniedz ar pienu. Saldām ogām (avenēm, mellenēm, zemenēm) var pievienot 1–2 ēdamkarotes citrona vai cidoniju sulas.

Reklāma
Reklāma

PADOMS

Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu
Kokteilis
Personības TESTS. Izvēlies vienu no ziediem un uzzini, kas tevi padara no sirds laimīgu
VIDEO. “Viņi būtu Kijivā piecu stundu laikā!” Tramps nāk klajā ar skandalozu paziņojumu par Putinu 55
Lasīt citas ziņas

Ja ogas novāc sausā laikā ar visiem kātiņiem, uzmanīgi attīra no gružiem un liek trauciņos ledusskapī, tās bez kvalitātes zudumiem uzglabājas 7–10 dienas. Tāpēc ieteicams:

• ogas vākt dienas laikā, kad rasa nožuvusi;

• tās nevis raut, bet griezt ar šķērēm;

CITI ŠOBRĪD LASA

• izvēlēties gatavas, bet ne pārgatavojušās ogas;

• kastītei, kurā glabā ogas, jābūt ar caurumiem, nevis hermētiskai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.