Foto – Aija Geida

Sambuks ar svaigām ogām 0

(4 porcijas)

• 300 g vasaras ogu

• 3 ēdamkarotes cukura

• 3 olu baltumi

• 300 ml piena

Ogas sablendē ar cukuru. Olu baltumus saputo stingrās putās. Iecilā sablendētās ogas un pasniedz ar pienu. Saldām ogām (avenēm, mellenēm, zemenēm) var pievienot 1–2 ēdamkarotes citrona vai cidoniju sulas.

Reklāma
Reklāma

PADOMS

Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Lasīt citas ziņas

Ja ogas novāc sausā laikā ar visiem kātiņiem, uzmanīgi attīra no gružiem un liek trauciņos ledusskapī, tās bez kvalitātes zudumiem uzglabājas 7–10 dienas. Tāpēc ieteicams:

• ogas vākt dienas laikā, kad rasa nožuvusi;

• tās nevis raut, bet griezt ar šķērēm;

CITI ŠOBRĪD LASA

• izvēlēties gatavas, bet ne pārgatavojušās ogas;

• kastītei, kurā glabā ogas, jābūt ar caurumiem, nevis hermētiskai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.