Foto – LETA

Ar aristokrātisku vērienu 21

Bērnība Kokneses novadā Belēvičam pagāja pieticīgos apstākļos, toties tagad viņš to var atļauties kompensēt ar uzviju, taču pazinēji Belēviču raksturo kā cilvēku, kurš alkst sabiedrības elites atzinības, nevis “pelēkās masas” skaudības. Viņš vairāk nekā desmit gadus kopā ar Imantu Kokaru savos īpašumos Ādažos rīkojis Līgo svētku svinības ar etnogrāfisku piesitienu. Šos pasākumus apmeklēja izmeklēta sabiedrība, arī toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Vēl viens no Belēviča vaļaspriekiem ir smalku ēdienu gatavošana.

Kādēļ dzīves baudītājam, kurš nodrošinājis labklājību un iespēju nodarboties ar sirdslietām, radusies vēlme bojāt nervus un reputāciju politikā? Atbildes ir pat divas. Pirmkārt, pazinēji jauno veselības ministru raksturo kā cilvēku, kam patīk lieli izaicinājumi un vērienīgi projekti. Otrkārt, pēdējos gadus viņu teju vai apsēdusi misijas apziņa par veselīgas pārtikas popularizēšanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Man, nākot uz šo amatu, nebija domas nedz par naudu, nedz par uzslavām. Mani motivē uzdevums. Galvenais no tiem – panākt, lai mūsu bērni skolās un bērnudārzos tiek ēdināti ar svaigi pagatavotām pusdienām no dabiskiem produktiem uz valsts rēķina. Tad viņi izaugtu par pilnvērtīgiem cilvēkiem, jo cilvēks ir tas, ko viņš ēd,” uzskata Belēvičs, kurš ir svēti pārliecināts, ka ekoloģiska pārtika ir Latvijas glābiņš. Šī iemesla dēļ viņš būtu bijis ar mieru iet arī par izglītības un zinātnes ministru.

Vai politiķa cīņai par veselīgu ēšanu nav interešu konfliktā ar paša ģimenes darbošanos pārtikas biznesā? “Šo varu kliedēt uzreiz. Apgalvojumi, ka es gribu piegādāt briežu gaļu skolām un bērnudārziem, ir tukša demagoģija. “Zemitāni” ražo premium klases delikateses. Mūsu sortimentā vispār nav produktu, ko varētu piegādāt skolām,” norāda veselības ministrs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.