Foto – LETA

No zinātnes biznesā 21

Uzzinājis par Vācijas valdības piedāvātām apmācībām jaunajiem uzņēmējiem, Belēvičs pieteicies uz konkursu. Pēc teorētiskās apmācības viņš praktizējās privātā zāļu vairumtirdzniecības uzņēmumā Lībekā, pēc tam Minhenē, firmā “Bayer Diagnostic”. Iegūtās zināšanas izmantotas, lai uzsāktu biznesu neatkarību atguvušajā Latvijā. Vispirms 1992. gadā izveidojis firmu “Pharma-Service-Riga”, vēlāk atvēris “Saules aptiekas” un “Mēness aptiekas”, bet 1994. gadā – arī klīnisko laboratoriju SIA “Centrālā laboratorija”. Liela daļa no šiem uzņēmumiem tagad jau ir citu īpašnieku rokās, dažiem arī mainījies zīmols, bet Belēvičs par tiem joprojām stāsta ar lepnumu – kā par paša izaudzinātiem un dzīvē palaistiem bērniem.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Vissāpīgākā viņam bijusi šķiršanās no aptieku tīkliem. Deviņdesmito gadu vidū Saeima grozīja Farmācijas likumu, ka aptiekas drīkst piederēt tikai farmaceitiem, tāpēc viņš pēc individuālas studiju pro­grammas ieguvis farmaceita grādu Latvijas Medicīnas akadēmijā. Taču 2000. gadā tapa jauni grozījumi, ka katram farmaceitam drīkst piederēt tikai viena aptieka. Tādēļ Belēviči savu aptieku tīklu pārdeva, paturot tikai vienu “Saules aptieku” Rīgā, Brīvības un Ģertrūdes ielas stūrī. Tagad tajā oficiāli saimnieko Gunta Belēviča dēls Artūrs, kurš Vācijā studējis farmāciju.

Uzņēmumu pārdošana ļāvusi Belēvičam nokārtot saistības ar bankām, bet atlikušo naudu viņš ieguldījis lietās, kas pašam patīk. Pusi līdzekļu izmantojis, lai iegādātos Latvijas māk­slinieku darbus, izveidojot iespaidīgu privāto kolekciju, bet par otru pusi nopircis zemi dzimtajā Kokneses novadā un izveidojis bioloģisko saimniecību “Zemitāni”, kurā tiek audzēti brieži, sumbri, mežacūkas, ir dažādu zivju dīķi. “Tas pirmkārt ir dzīvesveids. Es vēlos radīt ap sevi veselīgu un skaistu vidi. Lai šeit brauktu arī mani bērni un bērnu bērni. Un tā ir pieejama arī ikvienam interesentam. Ik gadus 2 – 3 tūkstoši tūristu apmeklē Iršu safari parku,” lepni stāsta saimnieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēlmi pēc skaista dzīvesveida Belēvičs prot veiksmīgi savienot ar naudas taisīšanu. SIA “Zemitāni” peļņa pērn bijusi gandrīz 60 000 eiro, bet pārējie ģimenes uzņēmumi strādā vēl labāk. “Saules aptieka” 2013. gadā nopelnījusi vairāk nekā 990 000 eiro, bet medikamentu vairumtirgotāja un mazumtirgotāja firma “Baltacon” (puse no šī uzņēmuma pieder Gunta Belēviča dēlam Artūram) – pusotru miljonu eiro.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.