Foto – Timurs Subhankulovs

Brīvprātīga konfiskācija 55

Pārmetumus par “uzvārīšanos” EM un arī gāzes piegādes uzņēmumi noraida, sakot, ka uzņēmumiem balonu utilizācijā nāksies ieguldīt papildu resursus – baloni būs jāsavāc, jāatbrīvo no gāzes paliekām un jāutilizē. Sākotnēji kompānijas par šo darbu pat gribējušas prasīt maksu, taču vēlāk piekrita darīt to par velti.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
RAKSTA REDAKTORS
Mobilo telefonu rēķini šovasar palielināsies. Izmaiņas jutīs gan LMT, gan Tele2 klienti
TV24
“Vai nav tā, ka Zelenskis būtu gatavs noslēgt mieru, bet baidās no tautas reakcijas?” Komentē Slaidiņš
Lasīt citas ziņas

Tiesa, nozare vēl iepriekšējai valdībai esot lūgusi izstrādāt mehānismu, balonu maiņas procesā paredzot valsts atbalstu mazturīgākajiem – pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm u. c., taču šis priekšlikums dzirdīgas ausis nesasniedza, klāsta Latvijas Gāzes asociācijā (LGA). EM gan ir cita versija: “Uzņēmumi piedāvājuši apsvērt iespēju piesaistīt Eiropas fondu naudu, lai uzņēmēji nomainītu savu gāzes balonu parku un nevis lai sniegtu atbalstu mazturīgajiem.”

Ar šīm izmaiņām sarkanos balonus faktiski konfiscēs, uzskata Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Mārtiņš Stirāns, kuram EM nepiekrīt. “Tas nav uzlikts par pienākumu – nodot balonu [bez pī zīmes]. Cilvēks arī pats var balonu nodot metāllūžņos. Tas būs paša lietotāja ziņā, un atbildība gulsies uz viņa pleciem, ja gadījumā ar neiznīcinātu balonu notiks kāda nelaime,” saka Šaicāns.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.