Foto – Timurs Subhankulovs

Iedzīvotāji satraukti 55

Tas, ka padomju gados ražotie sarkanie GOST baloni tiks izņemti no tirgus, bija zināms jau pirms pāris gadiem. Taču tikai pērn decembrī valdībā pieņemta “Gāzes balonu aprites, uzraudzības un kontroles kārtība”, kas tostarp paredz iespēju, ka gāzes balonus bez π (pī) zīmes bez atlīdzības varēs nodot metāllūžņos.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Neapmierinātību ar šo normu izteikuši vairāki “Latvijas Avīzes” un tās portāla “LA.lv” lasītāji. Ilggadējais “LA” lasītājs Ilmārs Kopštāls no Durbes raksta, ka atkal cietēji būs vismazāk nodrošinātie iedzīvotāji, tostarp pensionāri. Viņš un arī citi lasītāji saskata apzagšanas pazīmes un iespēju gāzes piegādātājiem “uzvārīties” uz metāllūžņu rēķina.

Ir arī daži lasītāji, kuri savulaik nopirkuši jaunu balonu, bet maiņā pret pilnu atpakaļ saņēmuši veco GOST balonu. “Pērkot jauno balonu, nekādu dokumentu neizsniedza, tikai čeku. Kā es varu pierādīt, ka reiz jau nopirku jaunu balonu? Kārtējās mahinācijas!” neizpratnē ir “LA.lv” lasītājs.

CITI ŠOBRĪD LASA

EM Iekšējā tirgus departamenta atbilstības nodaļas vadītājs Edijs Šaicāns norāda, ka šajā gadījumā cilvēkam pašam vajadzēja skatīties, kādas kvalitātes gāzes balonu viņam dod pretim. “Cilvēks varēja nepiekrist iemainīt jauno balonu pret veco nolietoto,” saka EM pārstāvis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.