Foto: Freepik

Sastāvdaļa, kuru dubultot (vai pat trīskāršot), lai izceptu gardākos cepumus, kēksiņus un plātsmaizes 6

Droši vien daudzi dzirdējuši pieredzējušus pavārus sakām, ka papildus sāls šķipsnas pievienošana ēdienam nav vēlme to padarīt sāļāku, bet gan ēdiena garšu padarīt spilgtāku, izcelt tā dažādās garšas notis.

Kokteilis
8 pazīmes, ka tu esi attiecībās ar neīsto cilvēku
Mitrums un sāls tās neietekmē teju necik: 7 automašīnu modeļi, kuri daudz mazāk cieš no rūsas veidošanās
Ukraiņu karavīri “buntojas” – sola neklausīt pavēlēm. Medijs skaidro iemeslu, kāpēc
Lasīt citas ziņas

Līdzīgi ir arī ar konditorejas izstrādājumiem, tikai to gatavošanā der pievienot papildu vaniļu. Smalkmaizītes, kūciņas, kēksiņi un cepumi nebūs “pār-vanilizēti”. Tie vienkārši garšos daudz labāk.

Protams, te der atcerēties, ka runa ir par īstu vaniļu – vaniļas pāksti vai vaniļas ekstraktu, nevis ekonomiskajām versijām – vaniļas cukuru, sintētisko vanilīnu u.tml.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tātad nākamreiz, cepot cepumus, kēksiņus vai kādus citus konditorejas izstrādājumus, pievieno vaniļu divas līdz trīs reizes vairāk, nekā norādīts receptē, un rezultāts neliks vilties.

Lai saldi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.