Foto – Valdis Semjonovs

Sātīgā “Mātes zupa” no krodziņa “Pie lielās karotes” 0

Sastāvdaļas – liellopa, teļa vai medījuma gaļa, daudz dārzeņu – burkāni, paprika, sīpoli, tomāti, seleriju kāti, pētersīļi, dilles vai citi zaļumi.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Gaļu sagriež vidēji lielos gabalos, pannā apcep, pārlej ar ūdeni un sutina. Kad gaļa jau gandrīz mīksta, nomizotus kartupeļus pārgriež uz pusēm un pievieno gaļai. Kartupeļiem var ļaut pavārīties ilgāk, tad virums izdosies tumīgāks. Ja ir pieejama malkas plīts, burkānus, papriku, sīpolus apbrūnina uz plīts riņķiem. Ja malkas plīts nav, dārzeņus apcep pannā bez eļļas un citām taukvielām, pēc tam ber katlā. Vāra uz lēnas uguns, līdz gaļa un dārzeņi gatavi. Lej šķīvī, pievieno mazliet saldā krējuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.