Ķirbju sautējums ar lēcām kokosriekstu pienā.
Ķirbju sautējums ar lēcām kokosriekstu pienā.
Foto: Viktorija Kožemjakina

Sātīgais un gardais ķirbju sautējums ar lēcām kokosriekstu pienā 0

Ķirbji, protams, ir absolūti neatņemama rudens klasika. Tie satur maz kaloriju, bet daudz šķiedrvielu, turklāt tajos ir daudz antioksidantu un vitamīnu, tāpēc ķirbji ir ideāls produkts tiem, kas rūpējas ar izskatu un veselību. Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” iedvesmo jaunu ķirbju garšas nianšu atklājumiem un piedāvā brīnišķīgu recepti, ko katrs var pagatavot savās mājās un palutināt ar to vismīļākos cilvēkus.

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 107
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Ķirbju sautējums ar lēcām un kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas (4-6 personām):

• 300 g notīrīta, nelielos kubiņos sagriezta ķirbja
• 2 ēdamk. olīveļļas
• 1 liels sīpols
• 3 ķiploka daiviņa
• muskatrieksts
• 100 g sarkano lēcu
• 500 ml dārzeņu vai vistas buljona
• 200 ml kokosriekstu piena
• 100 g spinātu lapu
• citrona vai laima sula
• grauzdētās, rupji sakapātas mandeles
• sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Dziļā pannā lej olīveļļu, apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

2. Pievieno sīpoliem un ķiplokiem ķirbja gabalus un mazliet muskatrieksta, apcep visu vēl 5-7 minūtes.

3. Pielej maisījumam buljonu, uzvāri to un sautē buljonā dārzeņus 10-15 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts.
4. Ķirbja sautējumu sablendē vai sastampā ar kartupeļu stampu. Pieber biezenim klāt lēcas, pielej kokosriekstu pienu un sautē visu 5-7 minūtes, kamēr lēcas ir gatavas.

5. Minūti pirms gatavības pievieno sautējumam svaigas spinātu lapas, sāli un piparus, pielej citrona vai laima sulu un visu samaisi.

6. Pasniedz karstu, rotājot ar sakapātam mandelēm.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.