Foto – Aija Geida

Sautējums ar kaltētiem tomātiem un diedzējumiem 0

Gatavošana

Dzeltenos zirnīšus nakti izmērcē un nelielā ūdens daudzumā izvāra mīkstus. Tomātu gabaliņus sagriež salmiņos, aplej ar karstu ūdeni un pusstundu mērcē. Papriku un sīpolus sadala mazos gabaliņos. Pannā ar augstām malām uzkarsē kausēto gī sviestu vai eļļu (labāk izmantot gī, jo tas palīdz organismam pārstrādāt zirņus), apcep sīpolus un papriku, pievieno izmērcētos tomātu gabaliņus. Pieber izvārītus, nenokāstus zirnīšus, sāli un garšvielas. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Izslēdz uguni un pievieno citrona sulu. Lej šķīvos un pasniedz ar dīgstiem un diedzētiem graudiem.

Reklāma
Reklāma