Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Pixabay

Vien’ maz’ kotletīt! Vai zināji, ka franču vārds “cotelette” nozīmē “ribiņa”? Tā to saprot arī pasaules virtuve 24

“Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Sākam ar noderīgiem padomiem kulinārijā – īsti laikā un vietā pirms gada nogales svētkiem! Jūsu uzmanībai – kotletītes uznāciens! Receptes un padomus sagatavojusi izdevuma “Kotletes tavā virtuvē” autore Lolita Šelvaha.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Vai redzi kļūdu attēlā? Tikai cilvēki ar augstu IQ spēj atbildēt 5 sekunžu laikā 1
“Neviens krievs nav uzdrīkstējies to, ko tās “holandiešu salašņas”!” Deputāti pauž sašutumu par Vecrīgā notiekošo 14
Kokteilis
Timmas krimināllieta: Jāņa draugiem var draudēt cietumsods, ģimene nav nopratināta; nesakritības ekspertīzē
Lasīt citas ziņas
Foto: Arta Ciša

Pazīstamā LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēja, pedagoģijas maģistre un dizaina tehnoloģiju speciāliste Lolita Šelvaha studentiem māca ne tikai pareizi un racionāli gatavot ēdienus, vairāk zināt par veselīgu un mūsdienīgu uzturu, bet arī parāda, kā apgūt dažādas tekstilmateriālu tehnikas un citas mājturībā noderīgas prasmes. Lieki teikt, ka Lolita to visu tiešām māk arī pati.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņu droši var uzskatīt par žurnālisti, Lolita ir sarakstījusi virkni pavārgrāmatu, apkopojot gan latviešu tautas klasiskās ēdienu receptes, gan arī sniedzot ieskatu mūsdienīgajā, piemēram, fast food ēdienu pasaulē. Meklējot senas un pārbaudītas receptes, viņa allažiņ rada ko jaunu, piemēram, klasiskajam itāliešu izcelsmes saldajam ēdienam tiramisu pievienojot Latvijas vasaras dārza dāvanas – zemenes. Sanāk vēl gaisīgāks un aromātiskāks deserts.

Bet šajās lappusēs un tematiskā žurnāla “Padoms Rokā” decembra numurā “Kotletes tavā virtuvē” Lolita māca un stāsta par maltās gaļas ēdienu pagatavošanu un piemetina: “Ir restorānu smalkie un ierastie it kā vienkāršie mājas ēdieni, ko kāds ģimenes loceklis gatavo, lai parūpētos un palutinātu savus mīļos. Tā pierodam pie šīm rūpēm, ka to patieso vērtību novērtējam tikai tad, kad sākam gatavot paši. Maltā gaļa un tās ēdieni – kotletes, pelmeņi, frikadeles, kāpostu tīteņi – vienmēr atgādina par kādu mīļu gatavotāju.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.