Foto: SHUTTERSTOCK

Ēdienu dažādībai: 8 veidi, kā interesanti sagriezt dārzeņus 4

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Apstiprināts galējais prāmja “Estonia” katastrofas cēlonis. Tas ir negaidīts 24
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija 90
Lasīt citas ziņas

Kubiņi, stienīši, salmiņi, ripiņas? “Formai ir nozīme,” teic saimniece ILGA LAUCIŅA un piebilst, ka tas īpaši svarīgi ēdienu dekorēšanā.

Modernā pavārmāksla neatzīst nekādus sarežģītus un neparastus veidojumus: redīsu rozītes, gurķu šķēļu rozetes. Tomēr viesību saimnieces, ja vien ir laiks, uz smalki sagriezta rasola uzliek kādu dekoru, ne tikai diļļu pušķīti. Bet dažreiz pilnīgi pietiek ar trim krustiski pārliktiem maurlociņiem, lai ēdiens iegūtu šiku izskatu. Čakla saimniece grieķu salātiem visas sastāvdaļas sagriezīs perfekti vienādi, bet grieķu tavernas saimnieks uz šķīvja uzliks četrās daļās sašķēlētu tomātu, siera klucīti, veselas salātlapas un rupji sagrieztas sīpolu ripas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.