Foto – Valdis Semjonovs

– Kāpēc izvēlējāties savas izstādes Eiropas tūri sākt Rīgā? 72


– Man bija ielūgums no Latvijas Ārlietu ministrijas izvietot izstādi ES Austrumu partnerības samita laikā. Taču tobrīd bija slikti laika apstākļi. Bet pašlaik ir “Maidana” sākuma divu gadu jubileja un piemērots brīdis izstādei.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

– Izstāde ir piesaistījusi lielu uzmanību arī no nelabvēļiem. Vai nebija provokatīvi izmantot izstādē sarkani melno karogu, kas ir arī Ukrainas partijas “Labējais sektors” simbols?

– Tā ir vietējo krievvalodīgo nezināšana. Sarkanais un melnais karogs kopā ar Ukrainas karogu ir viens no Maidana simboliem. Tas simbolizē kazaku karavīru godu un cieņu. Mākslinieka Iļjas Repina slavenākajā gleznā, kurā attēlots, kā Zaporožjes kazaki raksta vēstuli turku sultānam, redzams gan melni sarkanais, gan zili dzeltenais karogs. Sarkanais un melnais neattiecas uz “Labējo sektoru”, viņiem ir līdzīgs karogs, bet ar uzrakstiem. Starp citu, šobrīd “Labējais sektors” ir legāla partija Ukrainā un ir pārstāvēta parlamentā.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Bet jautājums paliek, kāpēc Rīgu izvēlējāties kā pirmo – šeit dzīvo daudz krievu, kuri atbalsta Putina nostāju. Vai tas nebija triks, lai jūs savai izstādei pievērstu lielāku uzmanību?

– Nē, tā nav. Krievu problēma nav Putins, bet 142 miljoni mazo “putinu”.

– Jūs uzskatāt, ka visi Krievijā domā kā Putins?

– Varbūt ir viens procents cilvēku Krievijā, kas tādi nav. Tomēr kopumā tā ir nacionālā problēma. Kā cilvēks, kuram ir bioloģijas diploms, saprotu, kas noticis. Tas ir no čekistu puses veiktas mākslīgas selekcijas rezultāts, jo PSRS tika iznīdēti spējīgākie un domājošākie cilvēki. Ja jūs to darāt vairākās paaudzēs, labākie, aktīvākie, spējīgākie iznīkst.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.