Arī Riebiņu novadā uz tikšanos ar “Tautas panorāmu” bija ieradušies galvenokārt cienījama gadu gājuma iedzīvotāji, kuri bija gatavi aktīvi izteikties par aktuālajām problēmām.
Arī Riebiņu novadā uz tikšanos ar “Tautas panorāmu” bija ieradušies galvenokārt cienījama gadu gājuma iedzīvotāji, kuri bija gatavi aktīvi izteikties par aktuālajām problēmām.
Ekrānuzņēmums no LTV “Tautas panorāmas” sižeta

“Kas tad atnāk? Pārsvarā pensionāri” 4

Liepājas pilsētas un novadu laikraksta “Kurzemes Vārds” novadu nodaļas redaktore Ilze Šķietniece pati apmeklējusi “Tautas panorāmas” tikšanos ar Aizputes novada iedzīvotājiem. Viņa secina, ka daudz plašāku uzskatu un viedokļu dažādību būtu iespējams gūt, žurnālistiem pašiem uzrunājot novada iedzīvotājus, meklējot intervējamos dažādās vietējās sabiedrības grupās. Tāpēc, viņasprāt, šāda iepriekš izsludināta pulcēšanās nav īsti attaisnojusies. “Kas tad atnāk? Pārsvarā pensionāri. Un kāpēc viņi ir sanākuši? Pārsvarā tāpēc, lai paustu savu sašutumu par valstī notiekošo, bet ir vīlušies, ka jārunā par pašvaldību,” vērtē I. Šķietniece. Viņas kolēģe, Gulbenes novada laikraksta “Dzirkstele” žurnāliste Diāna Odumiņa savukārt bija klāt “Tautas panorāmas” viesošanās reizē Gulbenē: “Redzēju, cik ļoti cilvēki bija gatavojušies nākt, tikties, izteikt domas. Sapulcējušies bija lielākoties seniori. Taču Gulbene un novads ir tieši tāda vieta, kuru var nodēvēt par pensionāru mītnes vietu. Seniori ir mūsu cienījamie, mīļie, gudrie. Viņi ir aktīvākie vēlētāji. Čaklākie pasākumu apmeklētāji. Cītīgākie komunālo maksājumu kārtotāji. Vārdu sakot – varbūt pati apzinīgākā vietējo iedzīvotāju daļa. Tāpēc – cepuri nost viņu priekšā! Patīkami, ka “Tautas panorāmas” veidotāji ar patiesu cieņu uzklausīja mūsu senioru stāstīto. Ko nu cilvēki runāja, to arī raidījuma veidotāji parādīja. Pēc tam no citiem novadniekiem dzirdēju kritiku, ka gulbenieši parādījuši vecišķu seju. Bet tāda tā ir!”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Arī Bojārs aicina ņemt vērā, cik liela daļa novadu iedzīvotāju ir senioru vecumā: “Un, piedodiet, seniors jau nav miris cilvēks. Viņš droši var izteikties par infrastruktūras jautājumiem, jo viņš arī dzīvo tajā pašā novadā, staigā pa tām pašām ielām, redz, kā tās tiek tīrītas un uzturētas kārtībā.” LTV pārstāvis piekrīt, ka tikšanās laikā darbdienas vidū šī publikas daļa būs plašāk pārstāvēta. Savukārt ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vairāk lieto internetu un ir aicināti apmeklēt “Tautas panorāmu” virtuālajā vidē sabiedriskā medija portālā lsm.lv. Te iespējams noskatīties gan novados tapušos sižetus, gan paust savu viedokli publiskajā “Ziņojumu dēlī”. Cita starpā šeit lasāmi arī šādi komentāri: “Vai kāds no jauniešiem zināja, kad un cikos būs šī tikšanās? Tikai pensionārus painformēja? Un visos video vieni pensionāri! Mēs arī noteikti būtu ieradušies..” (komentētājs ar segvārdu “ES”) vai “Nav saprotama šādu sižetu jēga, kad vairumā gadījumu savu viedokli aiziet izteikt pieci ar visu neapmierināti pensionāri…” (“Inese Ze”)

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.