Sēņu un kartupeļu sacepums 0

Sastāvdaļas
500 g austersēņu vai šampinjonu
8 vidēja lieluma kartupeļi
80 g Parmezāna siera
3 baltmaizes šķēles
4 ēdamkarotes olīveļļas
2–3 ēdamkarotes citrona sulas
4 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Pustējkarote maltu melno piparu
Tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs, pēc tam apslaka ar citrona sulu un pievieno pusi no receptei paredzētā sāls un maltu melno piparu daudzuma. Kartupeļus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tās pārslaka ar eļļu un pievieno atlikušo daļu sāls un melno piparu.

Pētersīļus samaisa ar rīvētu Parmezāna sieru un divām sadrupinātām baltmaizes šķēlēm. Veidni ieziež ar taukvielām un kārtās liek kartupeļus, sēnes un pētersīļu maisījumu. Visu pārkaisa ar pētersīļiem un atlikušo, smalki sadrupināto baltmaizes šķēli. Cep +180°C aptuveni 50–60 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Ļoti aromātisks un netrekns sacepums siltām vakariņām vai pusdienām. Sacepumu var sagatavot dienu iepriekš, pārklāt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī. Pārnākot mājās, atliek tikai ielikt krāsnī un cept.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.