Foto: SHUTTERSTOCK

Siltie pupiņu salāti: ēdiens, kas piestāv ziemai 4

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 3
Kokteilis
Elīna Didrihsone piedzīvojusi lielu vilšanos – negaiss izjaucis vairāk nekā 1000 eiro vērto dēla dzimšanas dienas ballīti 98
Veselam
Ārvalstīs strauji izplatās jaunais Covid-19 paveids “FLiRT”. Medicīnas eksperte skaidro, vai šis vīruss ir konstatēts arī Latvijā un cik tas bīstams? 4
Lasīt citas ziņas

Pākšaugi – gan pupiņas, gan zirņi – ir bagātīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu un minerālvielu avots, tajos netrūkst arī vitamīnu. No tiem pagatavoti ēdieni ir sātīgi un ar lielu enerģētisko vērtību. Kādēļ lai kaut ko nepagatavotu no pupiņām?!

Siltie pupiņu salāti

Sastāvdaļas:

• 250 g pupiņu
• 250 g konservētu sagrieztu tomātu savā sulā
• 200 g konservētas kukurūzas
• Puse paprikas
• 1 ķiploka daiviņa
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote kaltēta majorāna
• Pustējkarote maltu melno piparu
• 0,5–1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

1. Pupiņas izmērcē un izvāra mīkstas.

2. Papriku sagriež sīkos salmiņos.

3. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Visas salātu sastāvdaļas liek katlā un uzkarsē.

5. Pievieno garšvielas, noslēdz uguni un ļauj salātiem pastāvēt 10 minūtes.

Pasniedz siltus!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.