Foto: SHUTTERSTOCK

Siltie pupiņu salāti: ēdiens, kas piestāv ziemai 4

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals 136
Lasīt citas ziņas

Pākšaugi – gan pupiņas, gan zirņi – ir bagātīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu un minerālvielu avots, tajos netrūkst arī vitamīnu. No tiem pagatavoti ēdieni ir sātīgi un ar lielu enerģētisko vērtību. Kādēļ lai kaut ko nepagatavotu no pupiņām?!

Siltie pupiņu salāti

Sastāvdaļas:

• 250 g pupiņu
• 250 g konservētu sagrieztu tomātu savā sulā
• 200 g konservētas kukurūzas
• Puse paprikas
• 1 ķiploka daiviņa
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote kaltēta majorāna
• Pustējkarote maltu melno piparu
• 0,5–1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

1. Pupiņas izmērcē un izvāra mīkstas.

2. Papriku sagriež sīkos salmiņos.

3. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Visas salātu sastāvdaļas liek katlā un uzkarsē.

5. Pievieno garšvielas, noslēdz uguni un ļauj salātiem pastāvēt 10 minūtes.

Pasniedz siltus!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.