Foto – Ilze Pētersone

Skābā krējuma želeja ar karamelizētām plūmēm 0

Sastāvdaļas – 200 g skāba krējuma (20 – 25% treknuma), 45 g želejcukura, 200 – 300 g plūmes, 2 – 3 ēd. k. cukura, šķipsniņa vaniļas, kanēļa, kardamona vai tamlīdzīgu saldo garšvielu.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. Tieši pirms pirmā septembra kanalizācijas akā atrod mammu ar divām meitiņām: ir spekulācijas par baisu noziegumu 13
RAKSTA REDAKTORS
“Šķita, ka trakākais nu jau aiz muguras…” Auto “ideālā stāvoklī” jeb pirkums, kas pārvērtās par mācību mūžam
“Zīdainis atrasts ietīts dvielī, melnā atkritumu maisā skapī” – policija arestē studenti, kas slēpusi mirušu jaundzimušo
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Skābo krējumu samaisa ar želejcukuru un pavāra pusminūti. Lej veidnītēs un liek ledusskapī apmēram uz stundu, lai sastingst.
Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar cukuru sausā katliņā karsē, kamēr cukurs karamelizējies. Pievieno garšvielas, turpina karsēt, līdz no plūmēm sāk izdalīties sula. Atdzesē un pasniedz kā piedevu pie želejas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.