Skaidro eksperts: kā atšķiras sprostos un kūtī dētas olas? 31

TV24 raidījumā “Uz līnijas” AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps sniedz atbildes uz klausītāju jautājumiem par dažādos apstākļos dētu olu kvalitāti. Viņš izskaidroja, kāda ir atšķirība starp eko olām, sprostos un kūtī dētām olām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 latviešu dīvainības, ko saprotam tikai mēs paši un kas mums šķiet absolūti normālas
RAKSTA REDAKTORS
“Gribēju nopirkt mazbērniem, bet apstulbu par cenu” – Dace vīlusies šī gada zemeņu cenā, bet vai tā tiešām ir augsta?
Kokteilis
Raimonds Pauls pārdzīvo par dziedātājas Ances Krauzes dzīvē notiekošo: “Es varu tikai just līdzi…” 7
Lasīt citas ziņas

Kā skaidroja Auškāps, 2019.gadā uzņēmums veica pētījumu kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, kurā salīdzināja dažādos apstākļos dētās olas. “Mēs secinājām, ka olas sastāvs būtiski neatšķiras, un ir jāapēd vesels vilciena sastāvs, lai ķermenis varētu sajust atšķirību,” skaidroja Auškāps.

“Bioloģiskām olām lielākā vērtība ir tas, ka mēs rūpējamies par insektiem, kukaiņiem, bitēm un kamenēm, jo netiek apsmidzināti graudi, ar kuriem tiek barotas vistas,” skaidroja Auškāps. Bioloģiskas olas dēj vistas, kas tiek barotas ar bioloģiski sertificētu barību. Savukārt un sprostos, kūtī turētām vistām tiek dota konvencionālā barība, piemēram, kvieši un mieži.

CITI ŠOBRĪD LASA

Auškāps akcentē, ka tie vitamīni un vielas, kas nonāk olas dzeltenumā un baltumā, būtiski neatšķiras olās, kas ir dētas kūtī, sprostos vai brīvībā: “Tur vairāk ir runa par vistu labturību.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.