Skaidro eksperts: kā atšķiras sprostos un kūtī dētas olas? 31

TV24 raidījumā “Uz līnijas” AS “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps sniedz atbildes uz klausītāju jautājumiem par dažādos apstākļos dētu olu kvalitāti. Viņš izskaidroja, kāda ir atšķirība starp eko olām, sprostos un kūtī dētām olām.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Kā skaidroja Auškāps, 2019.gadā uzņēmums veica pētījumu kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, kurā salīdzināja dažādos apstākļos dētās olas. “Mēs secinājām, ka olas sastāvs būtiski neatšķiras, un ir jāapēd vesels vilciena sastāvs, lai ķermenis varētu sajust atšķirību,” skaidroja Auškāps.

“Bioloģiskām olām lielākā vērtība ir tas, ka mēs rūpējamies par insektiem, kukaiņiem, bitēm un kamenēm, jo netiek apsmidzināti graudi, ar kuriem tiek barotas vistas,” skaidroja Auškāps. Bioloģiskas olas dēj vistas, kas tiek barotas ar bioloģiski sertificētu barību. Savukārt un sprostos, kūtī turētām vistām tiek dota konvencionālā barība, piemēram, kvieši un mieži.

CITI ŠOBRĪD LASA

Auškāps akcentē, ka tie vitamīni un vielas, kas nonāk olas dzeltenumā un baltumā, būtiski neatšķiras olās, kas ir dētas kūtī, sprostos vai brīvībā: “Tur vairāk ir runa par vistu labturību.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.