Foto: Shutterstock

Izcilai maltītei: vistas gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcē ar sieru un ķiplokiem – jāgatavo cepeškrāsnī! 1

Autors: “Praktiski.lv”; AS “Latvijas Mediji”

Vistas filejas bumbiņas saldā krējuma mērcē ir gluži kā svētku ēdiens! Taču brīnišķīgi noder arī tad, kad gribas palutināt ģimeni ar super garšīgām pusdienām vai vakariņām. Brīnišķīga izvēle dienām, kad gribas kaut ko ļoti gardu un sātīgu!

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Vistas gaļas bumbiņas saldā krējuma mērcītē ar Parmezāna sieru un ķiplokiem

Sastāvdaļas:

Vistas fileja (krūtiņa) – 500 grami
Sīpols – 1 gab.
Ola – 1 gab.
Ķiploki – pēc garšas
Saldais krējums – 200 grami
Cietais siers, piemēram, Parmezāns – 100 grami
Zaļumi (pētersīlis, dilles, baziliks u.c.) – pārkaisīšanai

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas. Vistas fileju jāsagriež ļoti smalkos kubiciņos, bet var izmantot arī virtuves kombainu.

2. Smalki sagriež sīpolu. Ja vistas fileju izlemiet samalt virtuves kombainā, turpat var samalt arī sīpolu.

3. Sajauc kopā sagriezto vistas fileju ar sasmalcināto sīpolu un olu. Pieber sāli un piparus – pēc garšas.

4. No sajauktās masas formē bumbiņas kā palielas frikadeles. Ja masa neturas kopā un izjūk, var pievienot nedaudz miltus.

5. Saveidotās bumbiņas saliek uz pannas un mazliet apcep no katras puses. Tā, lai viegli brūnas.

6. Pēc tam bumbiņas liek karstuma izturīgā traukā un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.

7. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un to sajauc ar saldo krējumu un saspiestu ķiploku. Visu kārtīgi samaisa. Ķiploku daudzums ir atkarīgs no jūsu vēlmēm – jo vairāk, jo asāka būs mērce.

8. Pēc tam, kad bumbiņas cepeškrāsnī cepušās aptuveni 15 – 20 minūtes, tās aplej ar krējuma, siera, ķiploku mērcīti un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz vidēji 15 – 20 minūtēm tādā pašā temperatūrā.

9. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar sakāpiet zaļumiem – baziliku, pētersīli, dillēm vai citiem zaļumiem.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.