SIA “Dižozols plus” īpašnieki Gatis Rudzītis (no labās) un Ģirts Plakans. Foto – Valdis Semjonovs

Skandināvi pārceļ ražošanu pie mums 0

– Daudzus gadus mūsu uzņēmums, kam toreiz bija nosaukums “Dižozols”, piegādāja masīvkoka mēbeļu detaļas rūpnīcai “Latvijas bērzs”. Tas bija ritmisks, stabils pasūtītājs. Bet krīzes laikā viņi paziņoja, ka rūpnīcu slēdz. Kad sākās darbgaldu izpārdošana, es vajadzīgākos nopirku. Pie mums no “Latvijas bērza” pārnāca strādāt septiņi cilvēki. Palielinot pamatkapitālu, kļuvām par “Dižozolu plus”, uzņēmām vajadzīgos kontaktus un pamazām sākām. Vairāki kolēģi, skatoties uz to, ko darām, grozīja pirkstu pie deniņiem. Taču bijām tajā gabalā iekodušies un vaļā nelaidāmies. Ražojām detaļas krēsliem un galdiem. Lai noslogotu iekārtas, sākām ar vienkāršu detaļu ražošanu. Vienkāršas ir tās detaļas, kas tiek nopolsterētas. Tajās var būt gan zari, gan melnumi. Savukārt detaļām, kas ir redzamas, jābūt ideālām. Lielu daļu lobskaidu pērkam no uzņēmuma “Rīga Veneer”, kas tagad ir pietiekami atdzīvojies, aug un attīstās. Bet 3D lobskaidu, ko var izlocīt gandrīz kā audumu un kas mazliet pat staipās, pērkam ārzemēs no viena vienīgā uzņēmuma pasaulē, kas tādu ražo. Mums vajadzīgi ļoti specifiski materiāli gan izmēru, gan kvalitātes ziņā. Tā vispār ir liela “opera”. To pārzina mans kolēģis Gatis Rudzītis. Viņš bija viens no vadošajiem speciālistiem “Latvijas bērzā” un ir eksperts liekti līmētajās mēbelēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Tiem, kuri nodarbojas ar šādu produktu tirdzniecību, esam pierādījuši, ka varam un mākam. Tā mēs tiekam pie pasūtījumiem daļai dizaina mēbeļu, kas rodas no jauna Skandināvijas valstīs. Citiem vārdiem – viņi pārceļ savu ražošanu pie mums.

Nu jau pagājuši astoņi gadi un “Dižozolā plus” trīs maiņās strādā 150 cilvēki. Uzņēmuma apgrozījums pēdējos četrus gadus ik gadu pieaug par 30 – 40 procentiem. Pateicoties jaunām iekārtām, kas ļauj apstrādāt vairāk materiāla, arī cehā strādājošo alga pēdējā laikā krietni kāpusi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.