Foto: Anda Krauze

Smalkmaizītes no pašu gatavotas rauga mīklas 0

Sastāvdaļas mīklai
• 620 g kviešu miltu
• 200 g cukura
• 190 g silta ūdens
• 80 g 82% sviesta
• 2 olas
• 15 g sāls

Reklāma
Reklāma
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
Saules uzliesmojumu dēļ Zemi pārņēmusi spēcīga magnētiskā vētra. Cik dienu tā plosīsies?
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

Ieraugam
• 425 g kviešu miltu
• 300 g silta ūdens
• 30 g ierauga

Pildījumam
• 270 g sviesta
• 90 g kviešu miltu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Raugu izšķīdina 100 g silta ūdens un raudzē, līdz apjomā dubultojas. Tad pievieno miltus un 200 g ūdens, iemīca un raudzē 25 °C aptuveni pusstundu. Pēc tam pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas, iemīca un mīklu turpina raudzēt turpat uz galda. Izveltnē kvadrātu un pārklāj ar sviesta (270 g) un kviešu miltu (90 g) maisījumu. Mīklas kvadrātu saloka, uz vidu liekot vispirms labās puses trešdaļu, tad – kreisās puses. Ievieto ledusskapī uz pusstundu. Izņem, vēlreiz izveltnē kvadrātu, vēlreiz saloka un liek ledusskapī. Pēc tam kvadrātu sagriež mazākos gabaliņos, izrullē; var pārsmērēt izkausētu sviestu, uzbārstīt cukuru un kanēli vai rozīnes, ar rokām aiztin un sagriež gabaliņos. Pirms cepšanas paraudzē 10 minūtes, pārziež ar olu un cep 175 °C aptuveni 20 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.