11. marts. Pēc sūdzības saņemšanas pie Laura Reimaņa viesojas pagasta pārvaldniece Dace Cielava. Redzams izdangātais pašvaldības ceļš. Fonā Laura saimniecības lauki.
11. marts. Pēc sūdzības saņemšanas pie Laura Reimaņa viesojas pagasta pārvaldniece Dace Cielava. Redzams izdangātais pašvaldības ceļš. Fonā Laura saimniecības lauki.
Foto no Snēpeles pagasta arhīva

Kaimiņi nesadzīvo 15

Bēdas otra daļa ir servitūta ceļš, kur Laurim un viņa vecākiem ar kaimiņiem ir savstarpējas pretenzijas. Vēsturiski tā sanācis, ka no pašvaldības ceļa uz mājām piekalnītē ved servitūta ceļš – strupceļš. Pirmā māja ir “Lejas Āzeri”, tad pēc pārsimt metriem nāk “Kalna Āzeri” un vēl tālāk “Vējkalni”. Lai kalna āzerieši un vējkalnieši nokļūtu ārpasaulē, viņiem jābrauc cieši gar “Lejas Āzeriem”, pa starpu pie ceļa līdz melnzemei nobradātā pļavā vēl ganās liellopu bariņš.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Lauris nav labās domās par saviem kaimiņiem, kuriem nav tik liela rocība un varbūt arī citāds dzīves stils. Aijai Žagatai “Kalna Āzeros” ir četri liellopi, Sandrai un Haraldam Bulaviem – 20. Laurim nepatīk, ka cauri viņa sētai pie kaimiņiem braukā sveši cilvēki un arī piena vedējmašīna sešos no rīta, kas raujot augšā no miega.

Bet Aija man teic, ka tāda sajūta, ka Reimaņi gribot viņus dabūt projām no šejienes. Viņi jau ar Reimaņiem speciāli kašķēties neejot, tikai tad, kad vairs ar vieglo automobili netikuši normāli ārā, tad gan sūdzējušies pašvaldības policijai.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Mēs jau tikai kādu reizi nedēļā ar vieglo izbraucam. Ja varam… Ceļa grambas buferus autiņam rauj nost, tas paliek dubļains un sūdains! Visam jau ir savas robežas!” konstatē Sandra. Viņa gan piebilst – Laurim ir taisnība, ka pašvaldība nekopj ceļus. Viņi jau savam servitūta ceļam ik pa laikam uzberot kādu grants kravu, varētu palīdzēt arī Laurim servitūta ceļa viņa daļā un varbūt pat kādu bedri aizbērtu uz pašvaldības ceļa, ja vien Lauris uz ceļiem nemuļļātos ar traktoru, kas labošanas darbus padara bezjēdzīgus.

Pētot pagasta topogrāfisko karti, pamanīju, ka servitūta ceļš nav nekāds strupceļš – arī otrā galā tas savienojas ar pašvaldības ceļu. Taču dabā nekā tāda nav. Sandra atceras, ka padomju laikā ceļš tur patiešām bijis – vienkārši ar smagajiem automobiļiem un traktoriem kalna nogāzē izbraukāts, bez jelkāda seguma, tehnika tur slīkusi. Lai pašvaldība vai kaimiņš Lauris izbūvē normālu ceļu, tad viņi braukšot pa to, nevis cauri Laura sētai, man apgalvo Sandra un Aija. Bet tas ir eiro tūkstošu jautājums, jo jāizbūvējot vismaz metri 300.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.