Foto-Shutterstock

Gandrīz visi kādā brīdī centās iemigt, taču tas neizdevās, galvā virmoja “muļķīgas” domas. 5

Pārtraucot eksperimentu, 14 pusaudži ielīda sociālajos tīklos, 20 piezvanīja draugiem pa mobilo telefonu, trīs piezvanīja vecākiem, pieci aizgāja pie draugiem vai sētā. Pārējie ieslēdza televizoru vai iegrima datorspēlēs. Bez tam gandrīz visi  un gandrīz uzreiz ieslēdza mūziku vai uzlika austiņas.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Bailes un citi simptomi pazuda uzreiz pēc eksperimenta pārtraukšanas.

63 pusaudži vēlāk atzina eksperimentu par vērtīgu un interesantu sevis iepazīšanai. Seši to atkārtoja patstāvīgi un apgalvo, ka ar otro (trešo, piekto) reizi viņiem tas ir izdevies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Analizējot notikušo, atklājās, ka 51 cilvēks izmantoja tādus jēdzienus kā “atkarība”, “sanāk, ka es nevaru dzīvot bez…”, “deva”, “lomkas”, “atcelšanas sindroms”, “man visu laiku vajag…”, “nosēsties no adatas” u.tml. Visi bez izņēmuma runāja par to, ka bija ļoti pārsteigti par tām domām, kādas nāca galvā eksperimenta laikā, taču viņi nemācēja tās uzmanīgi izvērtēt, jo kopējais stāvoklis pasliktinājās.

Viens no diviem zēniem, kas veiksmīgi izturēja eksperimentu, visas astoņas stundas līmēja kuģu modeli ar pārtraukumiem ēšanai un pastaigu ar suni. Otrs no sākuma apskatīja un sistematizēja savu kolekciju, bet pēc tam pārstādīja puķes. Ne viens, ne otrs neizjuta eksperimenta laikā nekādas negatīvas emocijas un neatzīmēja “jocīgas” domas.

Iegūstot šādus eksperimenta rezultātus, ģimenes psiholoģe nobijās. Hipotēze ir hipotēze, taču ja tā apstiprinās šādā veidā…

Turklāt jāņem vērā, ka eksperimentā nepiedalījās gluži jebkurš – vien tie, kas bija ieinteresēti un paši piekrita.

Avots: vk.com/psy.person

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.