Foto – Aija Geida

Šokolādes mafini ar avokado krēmu 0

Sastāvdaļas mīklai
• 200 g kviešu miltu
• 150 g tumšās šokolādes
• 250 ml skābā krējuma
• 100 g brūnā cukura
• 90 g sviesta
• 20 g kakao pulvera
• 2 olas
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sodas
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Krēmam
• Avokado
• 500 ml krēmsiera
• 30 ml citrona sulas
• 2 ēdamkarotes cukura
• Ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana.
Šokolādi sakapā un sviestu izkausē. Bļodā sajauc kviešu miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu. Atsevišķā traukā sakuļ olas, pievieno izkausētu sviestu, skābo krējumu, cukuru un turpina kult. Olu un krējuma masu pielej sausajām sastāvdaļām un samaisa. Masā iecilā šokolādes gabaliņus. Mafinu cepamajā veidnē ievieto papīra formiņas un masu iepilda ¾ tilpuma. Cep +180 °C aptuveni 20–25 minūtes. Atdzesē un tikai tad izņem no formiņām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo krēmu. Avokado sagriež gabaliņos un pārlej ar citrona sulu. Sakuļ ar rokas blenderi viendabīgā masā. Pievieno krēmsieru, abu veidu cukurus un ar mikseri sakuļ gaisīgā masā. Liek konditorejas šļircē un veido skaistas rozītes.

Gatavojot krēmu, katram avokado pievieno 25 ml citrona sulas, ēdamkaroti cukura un sakuļ blenderī. Tad krēms ir izteikti zaļā krāsā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.