Foto – Shutterstock

Šokolādes muss 0

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Tas sāksies 6. jūlijā un ilgs 30 dienas pēc kārtas: Eiropā gaidāmi laikapstākļu pavērsieni un anomālijas
Kad visas bikses spiež: kāpēc ar gadiem vēders kļūst apaļāks un kā to apturēt – padomi, kas patiešām strādā
Krievijai tuvojas jauna krīze – no veikalu plauktiem var pazusts iecienīts produkts. Maize turpmāk būs tikai uz taloniem?
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 125 ml turku zirņu ūdens
• 100 g tumšās šokolādes
• 2 ēdamkarotes pūdercukura
• tējkarote vaniļas ekstrakta
• sāls

Pagatavošana.
Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, pievieno vaniļas ekstraktu, samaisa un noliek atdzesēties. Pa to laiku turku zirņu ūdeni kuļ ar mikseri, līdz tas palēnām veido stingras putas. Tas aizņem 12–15 minūtes. Kulšanas laikā pievieno pa pusēdamkarotei pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Pamazām pievieno izkausēto šokolādi – tai jābūt maksimāli atdzisušai, biezai. Ar karoti iemaisa masā tikai tik, lai ir samaisīts, lieki nekuļot. Saliek pa trauciņiem un noliek uz pusstundu saldētavā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.