Nektarīnu deserts.
Nektarīnu deserts.
Foto: SHUTTERSTOCK

Špikerītis gardēžiem: 6 ātri pagatavojami deserti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Gan jau daudziem ir pazīstama izjūta, kad ļoti kārojas kāda saldēdiena, bet negribas tērēt daudz laika tā pagatavošanai. Lūk, dažu ātri pagatavojamu desertu receptes!

Karamelizēts ananass ar ruma krēmu

LL
Lilija Limane
Stāsti
Bigauņciemā, stiprai ziemeļvakara vētrai plosoties, jūra ar lielu paisumu izskaloja kareivju līķus 12
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Slimnīcā sanitārs saņem vairāk nekā pedagogs skolā.” Kreituse vērtē 2022. gada valsts budžetu 128
17 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Politiķe Ramona Petraviča ļāvusies erotiskai fotosesijai vīriešu žurnāla lappusēs 188
2 dienas
Lasīt citas ziņas
Foto: SHUTTERSTOCK


• 1 mazs ananass

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 2 ēdamkarotes cukura

Krēmam:

• 150 ml saldā krējuma

• 4 ēdamkarotes cukura

• 2 ēdamkarotes ruma

Pagatavošana:

Saldo krējumu bļodā saputo ar cukuru. Pielej rumu un vēl mazliet puto. Ieliek ledusskapī.

Ananasu sagriež četrās daļās. Nomizo, uzmanīgi izgriežot mazos melnos aplīšus un serdi. Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež šķēlēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, tad pieliek cukuru un samaisa. Tiklīdz cukurs sāk karamelizēties, pievieno ananasa šķēles un cep 3–5 minūtes. Šķēles uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl 3–5 minūtes, līdz apbrūninās. Pasniedz karstas ar atdzesētu ruma krēmu.

Saldā krējuma krēma vietā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru un rumu.

Cepti āboli un rozīnes

Foto: SHUTTERSTOCK

• 1 ābols

• 1 sauja rozīņu

• 1 ēdamkarote sviesta

• 1 ēdamkarote šķidra medus

Pagatavošana:

Ābolu sagriež četrās daļās, izņem serdi. Ābolu ceturtdaļas nomizo un katru sagriež trīs šķēlēs. Katlu sakarsē uz straujas liesmas, izkausē sviestu un pieliek medu. Kad medus uzvārījies, katlā ieliek ābolu šķēles un rozīnes. Cep 4–5 minūtes, līdz tās kļuvušas skaisti brūnas.

Šis vienkāršais saldēdiens ir ļoti garšīgs.

Jogurts ar riekstiem un apelsīniem

Foto: SHUTTERSTOCK

• 400 ml bezpiedevu jogurta

• 4 ēdamkarotes šķidra medus

• 2 apelsīni

• 1 sauja pekanriekstu

Pagatavošana:

Jogurtu ielej četrās bļodiņās. Nomizo apelsīnu un ar asu nazi izgriež augļa mīkstumu. Apelsīna šķēlītes pievieno jogurtam. Pārlej medu un dekorē ar pekanriekstiem.

Apelsīnu vietā var izmantot mandarīnus, greipfrūtu, kivi, persikus vai nektarīnus.

Kafija ar saldējumu

Foto: SHUTTERSTOCK

• 4 tases kafijas

• 4 tējkarotes cukura

• 1 šokolādes tāfelīte

• 4 ēdam­karotes saldējuma ar kafijas garšu

Pagatavošana:

Uzvāra kafiju 4 tasēm. Pieber cukuru. Atdzesē un ieliek ledusskapī. Sarīvē šokolādi.

Kad ēdiens gatavs pasniegšanai, salej auksto kafiju tasēs vai bļodiņās, uzliek saldējuma cepurīti, uzbārsta sarīvēto šokolādi.

Nektarīni ar vīnu

 

• 4 nektarīni

• 170 g cukura

• 100 ml ūdens

• 200 ml sarkanvīna

• puscitrona sula

• 1 kanēļa standziņa

• vaniļas saldējums

Pagatavošana:

Nektarīnus aplej ar verdošu ūdeni. Novelk miziņu. Pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.

Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu un kanēli. Vāra aptuveni 10 minūtes. Tad maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Atdzesē, nektarīnus neizņemot no šķidruma.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.

Nektarīnus var aizstāt ar persikiem, āboliem vai bumbieriem.

Aveņu sacepums

Foto: SHUTTERSTOCK

• 500 g saldētu aveņu

• 2 olas

• 4 ēdamkarotes cukura

• 4 ēdamkarotes maltu mandeļu

• 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

SAISTĪTIE RAKSTI

Atdala olu dzeltenumus, bļodā ātri saputo ar cukuru, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Pievieno maltās mandeles un samaisa.

Katlā ielej saldo krējumu un uzvāra uz straujas liesmas. Tiklīdz krējums uzvārījies, katlu noceļ no uguns un krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!). Mērci pārlej avenēm, kas ieliktas veidnē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Vai no tādiem tomātiem un paprikas, kas norauti negatavi un ienākušies kastītē istabā, var ņemt sēklas?
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kartupeļu plācenīši ar cieto sieru: gatavoti uz pannas 2
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Kā atbrīvot dīķi no lapām, lai ūdens būtu tīrs?
2 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Būve netālu no kaimiņu robežas: vai drīkst? 6
2 dienas
LL
Lilija Limane
Stāsti
Bigauņciemā, stiprai ziemeļvakara vētrai plosoties, jūra ar lielu paisumu izskaloja kareivju līķus 12
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Slimnīcā sanitārs saņem vairāk nekā pedagogs skolā.” Kreituse vērtē 2022. gada valsts budžetu 128
17 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Politiķe Ramona Petraviča ļāvusies erotiskai fotosesijai vīriešu žurnāla lappusēs 188
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
Īsi pirms pusnakts “Olainfarm” ražošanas ēkā nograndis sprādziens: ir cietušais un bojāgājušais 25
7 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Papule: savā ziņā veselības ministrs pateica pietiekami atklāti – ārstiem nav vērts vairāk maksāt, jo viņi strādā tāpat 77
1 diena
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Rudens vēstneši dabā: 10 seni ticējumi, kas ļauj “pareģot” nākotni 3
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Garšīga uzkoda! Pildīti tomātiņi ar “Ricotta” sieru 1
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Padomi, kā gudri sagriezt sīpolu, nenobirdinot ne asaras 5
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Cik izturīgi ir Briseles kāposti? Nebaidās pat sniega? 4
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
FOTO. Nē tumsai un drūmam noskaņojumam: kā iekārtot siltas un omulīgas mājas
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Biezpiena un krēmsiera plācenīši: garšīgām brokastīm vai vakariņām
3 dienas
AT
Andris Tiļļa
Praktiski
FOTO. Ādamsonu dzimtas dārgums pie simtgadīgā ozola. Kā dzīvoja galdnieks, kurš gatavoja mēbeles Ulmanim un Benjamiņai?
3 dienas
IA
Ieva Alberte
Ziņas
Vācijā skolās mācīs makšķerēt, dzīvnieku aizstāvji nosoda, ka “bērniem māca nogalināt”
1 stunda
LA
LA.LV
Ziņas
“Nevienam neinteresē medijs, kuru lasa viens cilvēks,” Rajevskis par žurnālistikas problēmām Latvijā 3
Ekskluzīvi 1 stunda
LE
LETA
Ziņas
RAKUS un PSKUS atklāj, cik darbinieki atlaisti Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ 18
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Pašlaik satrauc cietušo ģimenes!” “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Buks par ugunsgrēka zaudējumiem vēl nedomā 7
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Sniegā līdz ceļiem? Jau novembra pēdējā dienā sola biezu sniega segu
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Brāļi Šici izcīna uzvaru otrajā Pasaules kausa posmā; Bots/Plūme piedzīvo kritienu 1
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Opozīcija prasa uzdot valdībai izpildīt Saeimas lēmumu par OIK atcelšanu 14
2 stundas
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Kādus soļus valdība spērusi pretī uzņēmējiem, pašnodarbinātajiem un autoratlīdzību saņēmējiem? 11
16 stundas
AD
Artis Drēziņš
Ziņas
Dēls, liecinot tiesā: “Man vairs nav ne tikai tēva, bet arī mātes.” Jaunjelgavas lauku sētas traģēdija 42
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Slimnīcā sanitārs saņem vairāk nekā pedagogs skolā.” Kreituse vērtē 2022. gada valsts budžetu 128
17 stundas
LE
LETA
Ziņas
Talsos domes vadībai algu palielina pat par 450%, aizmirstot par darbiniekiem 53
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Šobrīd zaļais sertifikāts ir izgāzts no zinātniskā viedokļa.” Ekonomists Krusts par vakcinācijas ietekmi uz Covid-19 izplatības ierobežošanu 102
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Upaciers: Daļa valsts sektorā strādājošo pieraduši, ka viss kaut kā pats no sevis atrisināsies 47
22 stundas
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Katram pa konfektei: par jauno valsts budžetu ir daudz jautājumu, uz kuriem nevienam nav skaidras atbildes 12
23 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Vai farmaceiti vakcinācijā saskata peļņas iespējas? Atbild Farmaceitu biedrības prezidente 17
21 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Aldis Baumanis: Latvijā trūkst informācijas par balstvakcināciju 58
21 stundas
IA
Ieva Alberte
Ziņas
Vācijā skolās mācīs makšķerēt, dzīvnieku aizstāvji nosoda, ka “bērniem māca nogalināt”
13:51
LA
LA.LV
Ziņas
“Nevienam neinteresē medijs, kuru lasa viens cilvēks,” Rajevskis par žurnālistikas problēmām Latvijā 3
Ekskluzīvi 13:41
DJ
Diāna Jance
Ziņas
“Man pašai liekas, ka mūzika, ko rakstu, ir diezgan latviska.” Saruna ar Austrālijas latvieti Ellu Mačēnu
13:34