Nektarīnu deserts.
Nektarīnu deserts.
Foto: SHUTTERSTOCK

Špikerītis gardēžiem: 6 ātri pagatavojami deserti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Gan jau daudziem ir pazīstama izjūta, kad ļoti kārojas kāda saldēdiena, bet negribas tērēt daudz laika tā pagatavošanai. Lūk, dažu ātri pagatavojamu desertu receptes!

Karamelizēts ananass ar ruma krēmu

LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 32
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 80
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
Divos Latvijas novados fiksēts straujš Covid-19 gadījumu pieaugums 5
19 stundas
Lasīt citas ziņas
Foto: SHUTTERSTOCK


• 1 mazs ananass

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 2 ēdamkarotes cukura

Krēmam:

• 150 ml saldā krējuma

• 4 ēdamkarotes cukura

• 2 ēdamkarotes ruma

Pagatavošana:

Saldo krējumu bļodā saputo ar cukuru. Pielej rumu un vēl mazliet puto. Ieliek ledusskapī.

Ananasu sagriež četrās daļās. Nomizo, uzmanīgi izgriežot mazos melnos aplīšus un serdi. Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež šķēlēs.

Katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, tad pieliek cukuru un samaisa. Tiklīdz cukurs sāk karamelizēties, pievieno ananasa šķēles un cep 3–5 minūtes. Šķēles uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl 3–5 minūtes, līdz apbrūninās. Pasniedz karstas ar atdzesētu ruma krēmu.

Saldā krējuma krēma vietā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru un rumu.

Cepti āboli un rozīnes

Foto: SHUTTERSTOCK

• 1 ābols

• 1 sauja rozīņu

• 1 ēdamkarote sviesta

• 1 ēdamkarote šķidra medus

Pagatavošana:

Ābolu sagriež četrās daļās, izņem serdi. Ābolu ceturtdaļas nomizo un katru sagriež trīs šķēlēs. Katlu sakarsē uz straujas liesmas, izkausē sviestu un pieliek medu. Kad medus uzvārījies, katlā ieliek ābolu šķēles un rozīnes. Cep 4–5 minūtes, līdz tās kļuvušas skaisti brūnas.

Šis vienkāršais saldēdiens ir ļoti garšīgs.

Jogurts ar riekstiem un apelsīniem

Foto: SHUTTERSTOCK

• 400 ml bezpiedevu jogurta

• 4 ēdamkarotes šķidra medus

• 2 apelsīni

• 1 sauja pekanriekstu

Pagatavošana:

Jogurtu ielej četrās bļodiņās. Nomizo apelsīnu un ar asu nazi izgriež augļa mīkstumu. Apelsīna šķēlītes pievieno jogurtam. Pārlej medu un dekorē ar pekanriekstiem.

Apelsīnu vietā var izmantot mandarīnus, greipfrūtu, kivi, persikus vai nektarīnus.

Kafija ar saldējumu

Foto: SHUTTERSTOCK

• 4 tases kafijas

• 4 tējkarotes cukura

• 1 šokolādes tāfelīte

• 4 ēdam­karotes saldējuma ar kafijas garšu

Pagatavošana:

Uzvāra kafiju 4 tasēm. Pieber cukuru. Atdzesē un ieliek ledusskapī. Sarīvē šokolādi.

Kad ēdiens gatavs pasniegšanai, salej auksto kafiju tasēs vai bļodiņās, uzliek saldējuma cepurīti, uzbārsta sarīvēto šokolādi.

Nektarīni ar vīnu

 

• 4 nektarīni

• 170 g cukura

• 100 ml ūdens

• 200 ml sarkanvīna

• puscitrona sula

• 1 kanēļa standziņa

• vaniļas saldējums

Pagatavošana:

Nektarīnus aplej ar verdošu ūdeni. Novelk miziņu. Pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.

Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu un kanēli. Vāra aptuveni 10 minūtes. Tad maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Atdzesē, nektarīnus neizņemot no šķidruma.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.

Nektarīnus var aizstāt ar persikiem, āboliem vai bumbieriem.

Aveņu sacepums

Foto: SHUTTERSTOCK

• 500 g saldētu aveņu

• 2 olas

• 4 ēdamkarotes cukura

• 4 ēdamkarotes maltu mandeļu

• 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Atdala olu dzeltenumus, bļodā ātri saputo ar cukuru, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Pievieno maltās mandeles un samaisa.

Katlā ielej saldo krējumu un uzvāra uz straujas liesmas. Tiklīdz krējums uzvārījies, katlu noceļ no uguns un krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!). Mērci pārlej avenēm, kas ieliktas veidnē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
MB
Madara Briede
Praktiski
Kas ir domājamā daļa?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcilam brīvdienu ēdienam! Kalmāra gredzentiņi ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kā moderni iekārtot mājokli: šī gada 6 aktuālākās tendences
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Saldais kartupelis ar kazas sieru: izcila vakariņu recepte izsmalcinātu garšu cienītājiem
3 dienas
LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 32
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 80
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
Divos Latvijas novados fiksēts straujš Covid-19 gadījumu pieaugums 5
19 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas Norvēģijā miruši 23 cilvēki 58
22 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Šī diena ir kā radīta mīlestībai! Horoskopi 17.janvārim
19 stundas
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ātri, veselīgi un ļoti garšīgi: ķirbja – pesto sendvičmaizītes 2
4 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
Nežēlīgs ieraksts: policisti filmē uz lauka gulošu, cietušu stirnu, smejas un sauc: “Piekodusies!” 121
2 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Pastkastīte – kāda, kur un kā pareizi jānovieto? 2
2 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
Ko iesākt ar liliju sīpoliem ziemā: selekcionāra padomi
4 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
7 triki, kā dzīvojamo platību izmantot ekonomiskāk
4 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Vai tirgoties internetā drīkst bez ierobežojuma un nodoklis par to nav jāmaksā? 2
4 dienas
LE
LETA
Veselam
Latvijā atklāti 567 Covid-19 gadījumi, bet miruši vēl 17 sasirgušie
37 minūtes
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Saņemto dīkstāves pabalstu, manuprāt, ļoti negodīgi VID izkrāpa atpakaļ.” Igo skarbi par valsts rīcību 10
2 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
“Nav brīvu vietu.” Ziemas prieki pandēmijas apstākļos. Svarīgākais, kas jāzina
1 stunda
IM
Ingrīda Mičāne
Ziņas
Kovidsitienam bija gatavi: Kolkas uzņēmuma recepte krīzes rūdījumam 7
4 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Nekad mūžā nespēju iedomāties, ka kādreiz to teikšu!”. Producents Juris Millers atklāj, ka pašmāju sabiedriskā TV uzdevumu šobrīd veic Krievijas galvenais TV kanāls 14
2 stundas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Tītars ir ļoti cimperlīgs! Piņķerīgās audzēšanas dēļ Latvijā šos putnus turēt uzņemas vien daži
17 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Aukstākā nakts pēdējo četru gadu laikā: Latvijā reģistrēta zemākā gaisa temperatūra Eiropā 2
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
Nelegālā Jaungada ballīte Siguldas viesu namā: prokurors nožēlo, ka piedalījies 6
3 stundas
SK
Skaties.lv
Stāsti
”Piezvanīja, ka ir mirusi, bet izrādījās, ka vēl ir dzīva!” Atklāti par prestižā pansionātā notiekošo 27
1 diena
VB
Vija Beinerte
Stāsti
Vija Beinerte: Gada necilvēks un vēl daži zvēri 57
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 32
1 diena
LA
LA.LV
Veselam
“Daktera vārds tiek izķengāts pa visu valsti!” Ecmanis parāda Jakovina Covid-19 testus un noliedz, ka viņš ārstējis, būdams inficējies 75
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 80
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Uzņēmējs Māris Gailis atklāj, ar ko “patiesībā” darba laikā nodarbojas valsts ierēdņi 29
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Kā vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieki – Tenis un Dravis
2 stundas
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Vakarā pirms aiziešanas mūžībā viņa teikusi māsiņai, lai telefonu vairs nelādē.” Kolēģi sēro par Astrīdas Kairišas nāvi 8
3 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“It kā valdībā netrūktu problēmu…”: jaunā veselības ministra Pavļuta mājoklī pamanītas neizskaidrojamas dīvainības 38
3 dienas
IM
Ingrīda Mičāne
Laukos
Tītars ir ļoti cimperlīgs! Piņķerīgās audzēšanas dēļ Latvijā šos putnus turēt uzņemas vien daži
13:18
LE
LETA
Veselam
Latvijā atklāti 567 Covid-19 gadījumi, bet miruši vēl 17 sasirgušie
12:57
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
“Nav brīvu vietu.” Ziemas prieki pandēmijas apstākļos. Svarīgākais, kas jāzina
12:09