Skrundas militārā pilsētiņa
Skrundas militārā pilsētiņa
Foto: Sandra Dieziņa

Atkārtota izsole 9

Līdz šim pilsēta oficiāli piederēja SIA “Iniciatīva Eiropa”, kas šo nekustamo īpašumu iegādājās 2010. gadā, taču tā arī pilnībā nenorēķinājās ar Privatizācijas aģentūru (PA). Kā liecina PA informācija, “Iniciatīva Eiropa” Īpašuma “Mežaine” izsolē noteiktā pirkuma maksa bija 170 tūkstoši latu. Līguma slēgšanas brīdī pircējs samaksāja 48 tūkstošus latu, bet atlikušo pirkuma maksas daļu – 122 tūkstošus latu – pircējam bija jāsamaksā vienādās daļās desmit gadu laikā, kā arī vēl bija jāveic papildu maksājumi, tostarp PA izdevumi, kas saistīti ar objekta apsaimniekošanu un apsardzi, 56 tūkstošu latu apmērā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Tā kā tas nenotika, Kuldīgas rajona tiesa ar šā gada 6. oktobra spriedumu lēma par labu PA no SIA “Iniciatīva Eiropa” piedzīt kopā 134 tūkstošus eiro. “Iniciatīva Eiropa” arī palikusi parādā Skrundas novada pašvaldībai nekustamā īpašuma nodokli 13,6 tūkstošu eiro apmērā.

Atkārtota izsole bija jārīko, jo šā gada maijā notikušo izsoli tiesa neatzina par notikušu, stāsta Kurzemes apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja Inese Bože. Iemesls – saskaņā ar Civilprocesa likuma 611. pantu noteiktajā termiņā – mēneša laikā – izsoles uzvarētājs SIA “Transsib” nebija iemaksājis noteikto summu – 82 tūkstošus eiro. Summa gan tika iemaksāta vēlāk, taču tas nav ļāvis izsoli atzīt par notikušu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.