Skrundas militārā pilsētiņa
Skrundas militārā pilsētiņa
Foto: Sandra Dieziņa

Vajadzīga ražotne 9

Runājot par turpmāko, Skrundas pilsētas pārzinātājs I. Folkmanis domā, ka esošās mājas būtu jānojauc, jo tās nav vairs izmantojamas – saule, lietus un vējš darījis savu. Vislabāk būtu izveidot kādu ražotni ar jaunām darba vietām un tad saukt mājās cilvēkus, kas aizbraukuši uz ārzemēm, uzskata I. Folkmanis. Ražotnes izveidei esot vairāki priekšnosacījumi – pievilkta elektrolīnija, sagatavots laukums būvniecībai, sešu kilometru attālumā dzelzceļš un samērā netālu – Liepājas osta. Tam gan nepieciešamas kārtīgas investīcijas. I. Folkmanis met akmeni valdības dārziņā, sakot, ka jau sen bija jāizstrādā valsts stratēģija, ko darīt ar padomju militāro mantojumu. Jo līdz šim Skrundas lokatora pilsētiņa bijusi “karsts kartupelis”, kas mētāts starp Valsts nekustamā īpašuma aģentūru un Privatizācijas aģentūru, bet pašvaldībai tā neesot atdota un tagad ir redzamas notikušā sekas, kad īsta saimnieka teritorijai ilgstoši nav.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga ir sarūgtināta par neskaitāmajām izsolēm, kam jēgas neesot nekādas. “Tās ir man nezināmas spēles. Jau pirms 7 – 8 gadiem lūdzām, lai šo objektu nodod pašvaldībai, taču PA toreiz teica, ka mums jāsamaksā par šī objekta ierakstīšanu zemesgrāmatā 38 tūkstoši latu, kas toreiz pašvaldībai bija ļoti liela summa, tāpēc to nevarējām izdarīt. Tagad notiek kārtējā izsole, bet šī teritorija kļuvusi kā caurstaigājama sēta. Man tas nav saprotami.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.