Atbildīga valsts, nevis pašvaldība 12

Plāna projekts paredz būvniecības ierobežojumus, tomēr esošās būvatļaujas neanulē.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Piebaldzēni uzskata, ka pārmaiņas ir negaidītas un pēkšņas. Tā īsti nav. Gita Strode, Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamenta direktore, teic, ka kopš 2014. gada pašvaldības pārstāvji piedalās Uzraudzības grupas sanāksmēs un par gaidāmajām izmaiņām bijis zināms. Arī Dabas aizsardzības plāna projektus gatavoja ar pašvaldības ziņu, bet sabiedriskajās apspriešanās novada iedzīvotāji uzdevuši jautājumus, par kuriem novada domei cilvēki bija jāinformē. SIA “‘ELLE” eksperte Lūcija Kursīte stāsta, ka nevarot būt runa par tiesiskās paļāvības ierobežojumu, tāpēc ka 2012. gadā AAA inventarizācija nebija veikta. “Teritorijas plānojumus tik detāli nepēta, tā ir normāla prakse, ka pēc inventarizācijas veikšanas pašvaldībām sūta izmaiņu ieteikumus,” tā L. Kursīte.

Dabas aizsardzības pārvaldē skaidro, ka nevajadzīgi radītās ažiotāžas iemesls ir arī tuvojošās pašvaldību vēlēšanas, tās notiks nākamajā gadā. Vairākus novada domes deputātus personīgi skar saimnieciskās darbības ierobežojumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vecpiebalgas novada vadītāja apgalvo, ka dome balsošot pret patlaban piedāvāto DAP. Dabas aizsardzības pārvaldē vērš uzmanību, ka atbildība par biotopiem, aizsargājamām dabas teritorijām ir valstij. Pašvaldības un iedzīvotāju ieteikumus uzklausīs, daļu ņems vērā, tomēr plānu apstiprinās Vides un reģionālās attīstības ministrija. Ministrijai var pietrūkt argumentu, lai dabas sargāšanas nolūkos ierobežotu vecpiebaldzē­nu saimniecisko darbību vairāk nekā iepriekš apstiprinātajos plānos, turklāt nespējot to kompensēt pilnībā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.