SIA “Ogre Food” izbraukuma komanda Raimonds Ritums un Ivita Ornika Ogres pavasara gadatirgū sestdien piedāvāja gan pusdienu komplektu (desiņu ar frī kartupeļiem), gan burgeru, gan pelmeņus.
SIA “Ogre Food” izbraukuma komanda Raimonds Ritums un Ivita Ornika Ogres pavasara gadatirgū sestdien piedāvāja gan pusdienu komplektu (desiņu ar frī kartupeļiem), gan burgeru, gan pelmeņus.
Foto – Timurs Subhankulovs

Latvijas ražotāju sasaiste 0


Jaunieši vēlas sadarboties ar vietējiem Latvijas ražotājiem. Rīgas Tehniskās universitātes uzņēmējdarbības vadības students Ivo Grīnbergs stāsta, ka viņu mērķis bija uzzināt atbilstošāko produktu klāstu un tirdzniecības attīstības iespējas. Izbraukumos tiek piedāvāti ātrās ēdināšanas komplekti, kuros ir iekļautas sātīgas un atvēsinošas ēdienu porcijas. Gatavojot ēdienu komplektus, uzņēmums produktus iegādājas vairumtirdzniecības bāzē “Promo Cash & Carry”.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

“Esam konsultējušies arī ar Latvijas produktu ražotājiem “Cido” un runājuši par iespējamo sadarbību, taču varam piebilst, ka, iegādājoties produktus no ražotājiem, pārtikas iepirkumu cena ir samērā līdzīga vairumtirdzniecības bāzes piedāvātajai,” viņš piebilst.

“Nav pareiza pieeja izvirzīt naudu kā mērķi, jo veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā ir pieredzējuši un ar entuziasmu apveltīti darbinieki,” uzskata Ivo.

Izbraukuma sagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Vadot izbraukuma tirdzniecību, ir jāpievērš uzmanība Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām, kas pieprasa pacietīgu juridisko dokumentu noformēšanu. Iegādājoties treileru, tā izmēri tika izvērtēti pēc cenas un ietilpības, jāievēro arī piekabināmo asu skaits, jo treilers ar četrām asīm pieprasa attiecīgās kategorijas vadītāja apliecību. Treilera uzlabojumu veikšana aizņēma pāris mēnešus, un paralēli treilera remontam tika veidots arī vizuālais ēdienu reklāmas saturs.

Svarīgi ir iepazīstināt ar tirdzniecības produktiem, tāpēc uzņēmums ir ieplānojis izveidot gaismas stendu, kurā tāpat kā ēdināšanas uzņēmumā “McDonald’s” tiek parādīti piedāvātie komplekti. “Pagaidām ēdienu piedāvājumu rakstām ar krītu uz tāfeles un sagatavoto porciju pasniedzam “Chinese Boxes” kastītē. Tagad uzņēmums mēģina veidot sadarbību ar Rīgas Tehniskās universitātes mākslas un dizaina studentiem, lai varētu uzrunāt klientus ar ēdienu vizuālo izskatu un nosaukumiem,” tā I. Grīnbergs.

Treilers ir obligāti jānovieto pareizā leņķī un, ja nav pārliecības, tad var noskatīties, kā tiek izvietoti konkurentu karodziņi, kuri vēsta par cilvēku plūsmas virzību. Rudenī SIA “Ogre Food” pircējiem tika piedāvāti tikai pelmeņi. Šā uzglabājamā produkta priekšrocības ir ilgais derīguma termiņš, taču ir jāprot piesaistīt pircēju uzmanību, lai to spētu pārdot vairāk par vienu porciju. “Esam saņēmuši jautājumus par iespējām iegādāties šašliku un alu, taču vidējā paš­izmaksa ir pārāk liela, lai mēs kā jauns uzņēmums spētu uzņemties šādu risku,” tā uzņēmumu pārstāvji.

Mērķis piesaistīt novada zemniekus

SIA “Ogre Food” plāno piesaistīt arī vietējās zemnieku saimniecības, lai iegādātos pēc iespējas kvalitatīvākus produktus un atbalstītu Ogres novada zemnieku darbu. Piedāvājot ēdienu komplektus klientiem, parasti tiek izvērtētas pircēju vēlmes un tad arī tiek uzlabota produktu sagatavošana. “Pēc pieredzes spriežot, ir jābūt uzmanīgiem ar elektroiekārtām un nedrīkst mainīt ēdienu temperatūru,” komentē I. Grīnbergs. Uzņēmuma komandai šķiet, ka ar pašreizējiem naudas līdzekļiem būs grūti iekļūt kādā no ievērojamiem Latvijas festivāliem, kur treilera novietojuma izmaksas spēj sasniegt pat četrciparu skaitli. Izbraukuma tirdzniecība pašlaik ir stadijā, kad naudas ieguldījums vēl nav atmaksājies, tāpēc pašlaik ir viens treilers, kas darbojas tikai Ogres novada pasākumos un pilsētas svētkos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.