Ritvars Jansons (no labās) un Andrejs Judins (vidū) jau ir saņēmuši uzdevumus no parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas, bet Mārtiņš Šics vēl gaida.
Ritvars Jansons (no labās) un Andrejs Judins (vidū) jau ir saņēmuši uzdevumus no parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas, bet Mārtiņš Šics vēl gaida.
Foto – Timurs Subhankulovs

  8

Uzdevumi līdz augusta beigām

Atgādināšu, ka pagājušajā gadā Saeimā tika izveidota parlamentārā izmeklēšanas komisija par korupcijas lobēšanu, organizēto noziedzību un kontrabandas ietekmi uz nodokļu iekasēšanu un ekonomisko un finanšu noziegumu izmeklēšanu, kā arī Iekšlietu, Tieslietu un Finanšu ministriju un citu valsts institūciju personīgās atbildības izvērtēšanu sabiedrības interešu un labas pārvaldības principu ievērošanā. Pirms tapa šī komisija, opozīcijas deputāts R. Balodis lūdza izvērtēt Korupcijas novēršanas apakškomisijas darbu, jo uzskatīja, ka tās vadītājs Aleksejs Loskutovs nestrādā. Taču “Vienotības” deputāti šādam pavērsienam nepiekrita un uzstāja, ka jāveido pieminētā parlamentārās izmeklēšanas komisija, kas ar skaļu blīkšķi izgāzās pēc trīs mēnešu darba un tās vadītājam Veiko Spolītim par nekvalitatīvi veiktu darbu bija jāatmaksā nauda, ko viņš saņēma par šīs komisijas vadīšanu. Arī oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisija ir izveidota pēc “Vienotības” iniciatīvas un tās darbalauks ir tikpat milzīgs kā pieminētajai Spolīša vadītajai komisijai. Sudraba aicina deputātu Judinu līdz augusta beigām sameklēt epizodes un faktus, kas liecina par valsts nozagšanu, savukārt deputātu Jansonu pievērsties faktiem par nacionālās drošības apdraudējumu un pa vidu tam ir šaubu ēna pār komisijas vadītāju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.