Edgars Jaunups: “Jāpanāk, lai jaunsardze kļūtu populāra. Ne jau ar zābakiem piesaistīs jauniešus. Ne vien jaunsardzes, bet arī Latvijas armijas skaits būtu jādubulto līdz 10 tūkstošiem.”
Edgars Jaunups: “Jāpanāk, lai jaunsardze kļūtu populāra. Ne jau ar zābakiem piesaistīs jauniešus. Ne vien jaunsardzes, bet arī Latvijas armijas skaits būtu jādubulto līdz 10 tūkstošiem.”
Foto – Ivars Bušmanis

“Zaļie cilvēciņi” neiekļūs 14


Kaismīga diskusija izvērsās par to, vai Latgalē varētu iekļūt “zaļie cilvēciņi”, piemēram, kā sēņotāji. Vējonis uzskata, ka robežu sargā labi: “Robežu regulāri kontrolē robežsargi, un uz robežas ir sensori, kas fiksē kustību. Vēl tiek investēts radaros, lai redzētu, kas notiek pierobežā. Latvijas robeža ir demarķēta. Vienīgais darbs, kas ir palicis, – 12 metru joslas izciršana 246 kilometru robežā ar Krieviju,” ministrs atskaitījās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu 26
Lasīt citas ziņas

“Tie pūžņi, kas parādās, tiek uzmanīti un briesmas novērstas. Mūsu drošības dienesti strādā ļoti labi. Paskatieties, cik ātri pazuda tie, kas vāca līdzekļus Donbasā karojošajiem. Tā tikai liekas, ka sēņotāji pār robežu mežā var iemaldīties Latvijā, iekāpt vilcienā un atbraukt uz Rīgas Centrālo staciju. Praksē tas nav iespējams. Tā ka nav ko provocēt,” pilnīgi pārliecināts bija Zaķis.

“Pieņemsim, ka trīssimt sēņotāji pāries pāri robežai. Ar to robežsargi tiks galā,” pieļāva Jaunups: “Tas nav tas, kas apdraud mūsu sabiedrību. Mums ir jādomā, kā pacelt visas sabiedrības aizsargāšanās spējas reāla apdraudējuma gadījumā. Aizsardzības ministrijai jādomā, kā sabiedrību tam sagatavot, lai tā spētu reaģēt viena vai otra apdraudējuma gadījumā.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Ogles piebēra Jurkāns: “Ja šodien sēņotāji ienāk Dagdā, ienāk pastā un nogriež elektrību, vai iedzīvotāji zina, ko darīt, ja sēņotāji terorizē vienu pilsētu? Nav Latvijā civilās aizsardzības!” Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure neizturēja un lēca kājās, ka ir civilās aizsardzības plāns un ar to var iepazīties pašvaldības mājas lapā internetā.

Vējonis šo diskusiju noslēdza ar apliecinājumu, ka “ir plāns, ko darīt, ja parādās “zaļie cilvēciņi” vai ja robežu pa Daugavu pārpeld akvalangisti. Mums ir plāni civilajā aizsardzībā. Ja to nebūtu, tad plūdu situācijās pašvaldības neprastu rīkoties”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.