Eglīšu rotājumi.
Eglīšu rotājumi.
Foto – LETA

Sveces 1

Sākumā egles greznoja ar īstām svecēm. Nabadzīgākās mājās to bija pavisam maz, un tās tieši pie zariem piestiprināja ar karstu vasku. 19. gadsimta sākumā jau tika radīti pirmie svečturīši, bet gadsimta vidū sveces sāka ievietot krāsaina stikla lukturīšos. 20. gadsimtā parādījās arī elektriskās eglīšu virtenes.

Reklāma
Reklāma

Kas aktuāls šogad

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Rotājumu mode mainās ik sezonu, jo arī tie jau sen kļuvuši par biznesa industrijas daļu. Līdz ar to katru gadu notiek starptautiskas izstādes, kas veltītas tieši Ziemassvētku rotājumu tematikai un aktuālākajām tendencēm, kas nosaka modīgāko krāsu, materiālu un figūras konkrētajā gadā.

Ir jauki, ja ik pēc zināma laika varam atjaunot savas eglītes rotu ar kaut ko jaunu un citādu, tomēr vēl jaukāk, ja katrās mājās ir sava Ziemassvētku rotājumu kastīte, kurā saglabāti rotājumi no daudzām paaudzēm, un ar katru no tiem saistās kāds īpašs stāsts un atmiņas, kuru nav jaunajiem, modīgajiem bumbuļiem un spīdumiem. Savukārt tiem, kas šogad grezno savu pirmo ģimenes egli un iegādājas rotājumus, savas atmiņas un stāsti veidosies no šajā gadā modē esošajiem dekoriem – līdzās tradicionālajām bumbām, zvaigznēm, sirsniņām aktuāli ir arī putniņi, slidas, mašīnītes, dažādas lellītes u. c. Šogad eglītē var kārt arī savas, radinieku un draugu ģīmetnes romantiskos, apaļos rāmīšos, bet bumbas izvēlēties ar pārklājumu, kas imitē globusu. Īpaša aktualitāte – rotājumi ar tajos iestrādātām diožu gaismiņām.

FOTO NO “SHISHI” KOLEKCIJAS MATERIĀLIEM

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.