Foto – Timurs Subhankulovs

E. Līcītis: – Bet jūsu sarakstā iezīmējas tā sauktais etniskais balsojums. Uz Saeimu palaida tikai tos ar latviskiem uzvārdiem, kuri ir ilggadēji saskaņieši. Pārbaudīti! 33


– Tam var piekrist. Otrkārt, manuprāt, bija maldīga doma, ka “Gods kalpot Rīgai” cilvēki spēs pievilkt latviešu balsis reģionos. Viņus tur nepazīst. “Saskaņa” ārpus Rīgas piepildītu vietas ar saviem kandidātiem – arī latviešiem, reģionos pazīstamiem. Rīgā Amerika partijas biedru iesaistīšana ir attaisnojama, jo mēģināja atkārtot grandiozo 58% uzvaru domes vēlēšanās. Taču rezultāts nokrita līdz 36%, un kaut kur pazuda 22% atbalstītāju. Milzīgi daudz! Rīgā drusku vairāk dabūja “Vienotība” un ZZS, balsis paņēma arī Arturs Kaimiņš un Sudrabas partija, taču pa lielākai daļai mūsu vēlētājs tā kā pačibēja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

V. Krustiņš: – Jā, kur tas palika? Pārbijās no Krievijas palīgā nākšanas…

– Viens no iemesliem ir ģeopolitiskā situācija, ažiotāža, ka no austrumu puses kāds rīt var gāzties šeit iekšā, tamdēļ balsis “Saskaņai” nav jādod. To stipri uzsvēra mūsu “nacionālie” konkurenti. Un pat vēlēšanu dienā, pārkāpjot likumu, valdības vadītāja Straujuma nekautrējās aģitēt pret “Saskaņu”.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Jā, bet ne tikai nacionālie. Nez vai atbildi dos jūsu aritmētiski ķīmiski padziļinātā analīze. Vai nav plašāki apsvērumi – Krievijas–Ukrainas notikumu iespaids uz Latvijas vēlēšanu rezultātu, un tālāk veltie viļņi? Ždanokas partijas kandidāti sūdzas, ka nav bijis panākumu, jo viņi pārāk atklāti radikāli runājuši, teikuši visu, ko domā. Tagad viņu vēlētāji esot noguruši, jāiet prom no politikas. Vēlētāji neatbalsta, krievu uzņēmēji neziedo. Kāpēc lai viņi to darītu?

– “Saskaņas” cilvēki saglabā aktivitāti, taču mazāk ievērots moments, ka partijai nepietika naudas. Kur tā Kremļa roka, Putina naudas maisi, ja “Saskaņa” neiztērēja visu vēlēšanām atļauto summu. Līdz galam limitu izsmēla Sudrabas partija, arī “Vienotība” un ZZS. Mums televīzijā nebija reklāmas, kampaņa bija visai bāla.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.