Foto – Timurs Subhankulovs

– Bet ko jūs tagad darīsiet? Ušakovs jau diezgan daudz runāja par sociāldemokrātiju, kreisumu, bet kur palikāt jūs, latviskie kandidāti? 33


– Tas nopietni jārunā partijā. Ja grib ko nopietni eiropeiski sociāldemokrātisku izdarīt, jābraukā apkārt, jātiekas ar cilvēkiem, jāpārliecina par sociāldemokrātisku programmu, salīdzinoši jāparāda ieguvumi sociālajā aprūpē, veselībā, bezmaksas izglītībā. LSDSP dažādu apsvērumu dēļ lietas gājušas uz leju, bet “Saskaņai” jāparāda cilvēkiem, ka šī nav tikai krieviska partija, nav tikai rīdzinieciska, bet ka esam arī Eiropas sociāldemokrātijas saimē un turamies pie tām vērtībām, kas nodrošina pārticību tepat kaimiņos Zviedrijā un Norvēģijā. Vēl ir darbs Saeimā. Tur, manuprāt, labi izskatās Elksniņš un Zariņš. Bieži uzstājas, pārliecinoši runā, kamēr daudzi ne reizes nav kāpuši tribīnē.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

E. Līcītis: – Elksniņš un Zariņš jau īpaši neuzsver kreisumu. Vairāk par saimnieciskām lietām runā.

– Jā, to vajadzētu vairāk pārdomāt. “Saskaņai” pirmais signāls jau bija nesekmīgais starts Eiroparlamenta vēlēšanās. Varēja skatīties, ko mainīt uz Saeimas vēlēšanām, lai rezultāts būtu labāks. Bet tās vēlēšanas bija tajā pašā mērcē, rezultāts nebija tas, ko gaidīja.

– Pats Liepnieks taču vadīja kampaņu!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Viņš bija tikai viens no vadītājiem. Nu, tagad jāanalizē, kas bija pie vainas. Un tur bija vainas. “Saskaņa”, it paši Rīgā, rādīja vienu pašu Ušakovu. Viņš ir harismātisks cilvēks, bet, ja visu liek uz vienu, pie tam zināms, ka viņš neiet par premjeru, ja Ušakovu neatrod sarak­stā, tad tas pārlieku labus rezultātus nenes.

V. Krustiņš: – Kāds nopietns secinājums pēc kļūdām, nekļūdām? Vai tomēr nenonākat pie domas, ka latviešu sociāldemokrātiem jānorobežojas, citādi viņi nekad netiks pie teikšanas? “Letiņus” izstrīpo no saraksta – ko nu?

– Atjaunotā sociāldemokrātiskā partija vienubrīd piedzīvoja uzrāvienu, bet tāpēc, ka līderis bija Juris Bojārs. Mācēja runāt un rakstīt, bija asprātīgs un gaišu galvu, patika cilvēkiem. Bet partiju sašķēla kā nieku – ar liberālu un konservatīvu nedraugu palīdzību. Pēc tam LSDSP labas dienas vairs nav piedzīvojusi. Tur nekas nav atjaunojams, un liela daļa kādreizējo sociāldemokrātu no šīs organizācijas pārcēlušies uz “Saskaņu”. Pat veselas nodaļas. Un ir tā doma veidot “Saskaņu” latviskāku, skaust priekšstatu, ka tā ir krievu partija. Manuprāt, cita sociāldemokrātija te nav uztaisāma. Nav pietiekami stipru kreiso līderu, nav tik lielas naudas…
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.