Tikai pateicoties enerģiskā drauga Jāņa Bušmaņa atbalstam, beidzot Vilis Pekšs ticis pie vietas patversmē Mazjumpravas ielā.
Tikai pateicoties enerģiskā drauga Jāņa Bušmaņa atbalstam, beidzot Vilis Pekšs ticis pie vietas patversmē Mazjumpravas ielā.
Foto – Timurs Subhankulovs

Sirmais kungs ir palicis viens, pirms gadiem šķīries no sievas, meita mīt Anglijā. Arī iztikas līdzekļi viņam ir trūcīgi. Materiālo pabalstu Vilis pašlaik nevar dabūt, jo vēl jūnijā saņēmis nodokļu pārmaksu 800 eiro par 2012. un 2013. gadu un šī summa esot traktējama kā ienākumi. Pēc spēkā esošajiem likumiem, ja trīs mēnešu laikā šādi ienākumi bijuši, viņš nevar saņemt atbalstu no pašvaldības. “Viņi teic, ka es esmu to nopelnījis, bet es saku – ka esmu pārmaksājis valstij. Tagad neko nevaru dabūt, ja nākammēnes iešu, tad būs pabalsts,” skaidro Vilis. 13


“Bijām sociālajā dienestā, lai uztaisītu deklarāciju, tur saka – jāgaida divas nedēļas, bet cilvēkam nav ko ēst. Paldies darbiniecei, kas deklarāciju uztaisīja stundas laikā. Deklarāciju nepieciešams izpildīt, lai Vilis varētu saņemt pabalstu. Taču nodokļu pārmaksas dēļ tas būs iespējams tikai oktobrī, bet ko lai cilvēks dara līdz tam?” neizpratnē ir J. Bušmanis. Arī lēmums par invaliditātes piešķiršanu gaidāms tikai oktobrī, un tikai pēc tam viņš var pieteikties uz pabalstu. Viņš domā, ka dienestiem būtu vajadzējis arī piedāvāt transportu, ar ko Vilis varētu pārvietoties, nokārtojot nepieciešamās formalitātes, jo tramvajā ar saviem ratiņiem viņš pats saviem spēkiem nevar iekļūt.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Darba stāžs Vilim ir no 16 gadiem, iepriekš strādājis par atslēdznieku, valstij maksājis visus nodokļus. Pirms operācijas kādu laiku bijis bezdarbnieks, taču cer, ka pēc kāda laika varētu atrast arī kādu vieglāku darbu. Jāpiebilst, ka viņam jau ir piešķirta invaliditātes 1. grupa un līdz šim viņš saņēma attiecīgu pabalstu 130 eiro apmērā. Tiesa, tas ir tieši nepilnus divus eiro par daudz, lai viņš kvalificētos trūcīgas personas statusam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.