Doro Liberto-825
Doro Liberto-825
Doro Liberto-825

Ekrāns un iespējas 5


“Liberto” un “Blaster 2” ir vienāda izmēra un izšķirtspējas 5 collu ekrāni, taču tas, kas tur ir redzams, būtiski atšķiras. Ieslēdzot “Liberto”, skatam paveras trīs grandiozi lielas pogas, kuras vienkāršai telefona lietošanai ir galvenās – skatīt, zvanīt un sūtīt. Telefons no citiem tieši ar to atšķiras – viss ir lielāks, taču es teiktu – arī ērtāks un vienkāršāks. Man bija nepieciešamas vien pāris minūtes, lai noorientētos “Liberto” pasaulē. “Blaster 2” saskarne ir pilnīgi plika, jau instalētās programmas skatam paveras, nospiežot tam domāto programmu pogu. Minimālisma faniem patiks, jo nebūs jākavē laiks, dzēšot ārā nevajadzīgo. “Blāsteris” liekas haotiskāks un daudzas lietas noslēpušās zem īsceļiem, pie kā jāpierod.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Dīvaini, bet “Liberto” ir problēmas ar latviešu valodas tulkojumu, kas dažviet ir neprecīzs un ar liekvārdību. Arī pār “Liberto” valda “Google” – uzreiz pieejamas tādas lietotnes kā “Google filmas”, “Mūzika”, kuras turklāt nevar izdzēst. Savā mūžā šīs funkcijas to maksas dēļ ne reizi neesmu izmantojis un šaubos, vai tās būs noderīgas arī senioriem. Ir gan arī noderīgas lietas, kaut vai “Google Maps”. “Blaster 2” gan ar šādām lietotnēm neuzbāžas. “Liberto” ātri un ērti atrodamas visas nepieciešamās lietotnes – lupa, lukturītis, kalkulators u. c. Nozīmīgi – “Liberto” var savienot ar dzirdes aparātu.

“Primo” ekrāns ir šaurs un mazs, dominē sarkanā un melnā krāsa. Krāsas, burtu izmērs un kontrastainums īpaši pielāgots vājredzīgiem cilvēkiem. Telefonā viss ir kā uz delnas, nākas vien veikt dažus pogu klikšķus. Jāpiemin abu “Doro” ražojumu iespēja tos uzlādēt dokstacijā – noderīgi un izskatās interesanti.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.