Juris Stukāns.
Juris Stukāns.
Foto: Karīna Miezāja

– Vai jūs piekrītat, ja tiesas sēdes notiktu biežāk, nevis reizi vai divas nedēļā, tad droši vien nebūtu jātiesājas septiņu gadu garumā? 7

– Tiesa piedāvāja šo lietu skatīt katru nedēļu piecas darba dienas. Bet 20 apsūdzētās personas (līdz lietas izskatīšanas beigām viens apsūdzētais nomira, bet viens tika atbrīvots no atbildības, jo saslima. – M. L.) un 20 advokāti iebilda pret tik intensīvu tiesas sēžu grafiku, jo viņiem, lūk, ir arī jāstrādā, jāuztur savas ģimenes. Nekas cits neatlika kā meklēt kompromisu. Nolēmām tiesas zālē tikties trešdienās un piektdienās no pulksten desmitiem līdz pieciem pēcpusdienā, un visus šos gadus grafiku ievērojām.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Jāņem vērā arī tas, ka, uzsākot digitālās televīzijas lietu, tiesas zāli vajadzēja dalīt ar Aivara Lemberga procesu, jo tā ir vienīgā zāle apgabaltiesā, kurā var nodrošināt audioierakstu un kur var sanākt tik daudz personu.

– Vai visi divdesmit advokāti un tikpat apsūdzētie bija tik disciplinēti, ka pat necentās noraut tiesas procesu, kā tas bieži gadās?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ja advokātiem bija jāpiedalās citos tiesu procesos, viņi varēja vienoties ar apsūdzētajiem, ka iesaistīs citu advokātu vai apsūdzētais uz brīdi būs bez advokāta. Man nav nekāda pamata pārmest apsūdzētajiem un viņu aizstāvjiem, ka viņi kavējuši tiesas procesu.

– Tas ir diezgan netipisks gadījums, kas lielā mērā ir atkarīgs arī no tiesneša personības. Acīmredzot ar jums nevar jokot! Vai šajā procesā bija manāmi kādi traucēkļi no malas?

– Nejutu pilnīgi nekādu iejaukšanos, nekādu norāžu…

– Jūs līdz pagājušam gadam tiesas sēdēs bijāt kopā ar diviem piesēdētājiem, bet tad palikāt viens pret divdesmit advokātiem…

– Viens tiesas piesēdētājs nomira. Likums atļauj tiesnesim lietu pabeigt vienam, ja tiesas piesēdētāji nevar piedalīties tiesas izspriešanā.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.