Foto Timurs Subhankulovs

11:37 Leģionāru piemiņas gājiena ierašanās pie Brīvibas pieminekļa šodien noritēja neierasti mierīgi. Ja citus gadus tā dēvētie “antifašisti” svilpa svilpes, un kliedza: “Kauns!”, tad šogad pret gājiena dalībniekiem tiek raidītas vien atsevišķas salīdzinoši klusas frāzes. Gājiena dalībniekus sagaidot, izveidota tradicionālā karogu aleja. Sākta ziedu nolikšana. 10

Reklāma
Reklāma

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

11:29 Gājiena dalībnieki, dziedot tautas dziesmas, ir sasnieguši Brīvības pieminekļa laukumu. Gājiens noritējis bez starpgadījumiem. Skatītāju šogad pie Brīvības pieminekļa ir krietni mazāk nekā citus gadus.

CITI ŠOBRĪD LASA

11:26 “Daugavas vanagu” organizētajā leģionāru piemiņas gājienā devušies vairāki simti cilvēku. Gājienā tiek nesti Latvijas un “Daugavas vanagu” karogi, kā arī plakāti. Uz viena no tiem citēts Šarls de Golls: “Tautas diženums izpaužas tās stājā, kā viņa izturas pret saviem karu zaudējušajiem kaŗavīriem.“ Tāpat gājiena dalībnieki rokās turēja plakātus ar tādiem lozungiem kā “Nē – Hitlera un Staļina režīmiem”, “16.marts ir pārmetums Latvijas savtīgiem iztirgotājiem” un “16.marts – diena, kad mēs pieminam cīnītājus par Latvijas brīvību”. Gājienā devušies arī vairāki nacionālās apvienības pārstāvji Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Imants Parādnieks u.c.

11:20 Sāciens leģionāru gājiens uz Brīvības pieminekli

11:10 Cilvēki stājas, lai ietu gājienā uz Brīvības pieminekli.Prokrieviski noskaņotais britu izcelsmes aktīvists Greiems Filipss provocē sanākušos, agresīvi uzmācoties cilvēkiem ar jautājumiem. Starp viņu un apsardzes dienesta darbiniekiem izceļas asa vārdu pārmaiņa.

11:00 Policijas pārstāve Daiga Holma pastāstīja, ka situācija pagaidām ir mierīga un būtiski pārkāpumi nav konstatēti.

FOTO: Policija Vecrīgā

10:54 Pie Brīvības pieminekļa tiek gaidīti leğionāri.

10:50 Pie Sv.Jāņa baznīcas, kur notiek “Daugavas vanagu” leģionāru piemiņas dievkalpojums, pulcējušies apmēram 100 cilvēki. Leģionārus atbalstīt ieradušies arī Lietuvas un Igaunijas nacionāļi.
Asa vārdu pārmaiņa izcēlās starp pērkoņkrustieti Igoru Šiskinu un prokrieviski noskaņoto britu izcelsmes aktīvistu Greiemu Filipsu, kurš vēl nesen Kremļa ruporā “Russia Today” veidoja pret Ukrainu vērstus sižetus.

10:30 Vecrīgā sākusies pulcēšanās gājienam uz Brīvības pieminekli

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.