Foto: PEARL7/Shutterstock

Sezonas gardums – melleņu kūka bez cepšanas 0

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pamatnei
• 170 g sasmalcinātu auzu cepumu
• 70 g mīksta sviesta

Pildījumam
• 500 g maskarpones siera
• 300 g melleņu
• 100 g cukura
• 5 olu dzeltenumi
• 150 g sviesta
• 100 g bezē cepumu
• 75 ml citrona sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Pamatnei bļodā sajauc cepumus ar mīkstu sviestu. Liek kūkas veidnē (diametrs – 20 cm, ar noņemamām malām) un cepumu masu vienmērīgi izklāj pa visu pamatni.

Sablendē mellenes, ielej katliņā, pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona sulu. Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē jeb uzkarst līdz 85 °C. Tad krēmu nedaudz padzesē. Pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.

Pusi melleņu krēma sajauc ar maskarpones sieru līdz viendabīgai masai.

Uz kūkas pamatnes uzziež melleņu un maskarpones krēmu, tad cieši citu pie cita kārto bezē cepumus un pārlej ar melleņu krēmu. Tad atkal liek melleņu un maskarpones krēmu, izkārto bezē cepumus un pārlej ar melleņu krēmu. Virskārtu var dekorēt ar bezē cepumiem vai virsmu atstāt gludu. Kūku ieliek saldētavā un sasaldē. Pasniedzot dekorē ar mellenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.