Foto: PEARL7/Shutterstock

Sezonas gardums – melleņu kūka bez cepšanas 0

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Cik daudz skaidras naudas vajadzētu glabāt mājās? Eksperti sniedz precīzu atbildi
Šausmas Ropažu novadā: “Airbnb” viesi izdemolē viesu māju un apdraud saimnieku dzīvību 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas pamatnei
• 170 g sasmalcinātu auzu cepumu
• 70 g mīksta sviesta

Pildījumam
• 500 g maskarpones siera
• 300 g melleņu
• 100 g cukura
• 5 olu dzeltenumi
• 150 g sviesta
• 100 g bezē cepumu
• 75 ml citrona sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Pamatnei bļodā sajauc cepumus ar mīkstu sviestu. Liek kūkas veidnē (diametrs – 20 cm, ar noņemamām malām) un cepumu masu vienmērīgi izklāj pa visu pamatni.

Sablendē mellenes, ielej katliņā, pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona sulu. Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē jeb uzkarst līdz 85 °C. Tad krēmu nedaudz padzesē. Pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.

Pusi melleņu krēma sajauc ar maskarpones sieru līdz viendabīgai masai.

Uz kūkas pamatnes uzziež melleņu un maskarpones krēmu, tad cieši citu pie cita kārto bezē cepumus un pārlej ar melleņu krēmu. Tad atkal liek melleņu un maskarpones krēmu, izkārto bezē cepumus un pārlej ar melleņu krēmu. Virskārtu var dekorēt ar bezē cepumiem vai virsmu atstāt gludu. Kūku ieliek saldētavā un sasaldē. Pasniedzot dekorē ar mellenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.