Foto: FreePik

Tomātu biezzupa ar turku zirņiem: izsmalcinātām un sātīgām ēdienreizēm 0

Šī tomātu zupa būs patiešām sātīga, turklāt veselīga. Tie, kas reiz to pagatavojuši, recepti pieraksta savos piezīmju blociņos un pagatavo atkārtoti. Izmēģini un palutini savu ģimeni!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas
  • 200 gr turku zirņi
  • 3 gab. ķiploku daiviņas
  • ¼ tējkarote malti sarkanie pipari
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 vidēja izmēra saldā paprika (vēlams sarkanā)
  • 1 tējkarote malts koriandrs
  • 400 grami tomāti savā sulā
  • Dārzeņu vai vistas buljons – 900 ml
  • Krējums un baziliks

Pagatavošana:

Turku zirņi būs jāsagatavo iepriekš – jau vakarā tie jāieliek aukstā ūdenī un jāļauj nostāvēties tur visu nakti. Pēc tam noskalo, katliņā ielej citu ūdeni, ieber zirņus un vāra līdz tie mīksti – aptuveni stundu. Nolej ūdeni un nokāš zirņus, noliek tos mazliet atdzist.

CITI ŠOBRĪD LASA

Traukā, kurā var sastampāt sastāvdaļas, liek: ķiploku, sarkanos maltos piparus un koriandru. Visu kārtīgi sastampā.

Smalki sagriež papriku. Lielā katlā uzkarsē mazliet augu eļļas. Liek iekšā sasmalcināto papriku un cep, apmaisot aptuveni 5 līdz 7 minūtes.

Pievieno iepriekš sagatavoto masu, kas iegūta no ķiploka, sarkanajiem pipariem un koriandra. Pēc tam pievieno turku zirņus, tomātus savā sulā un buljonu. Visu turpina vārīt aptuveni 15 minūtes uz vidējas uguns.

Pēc tam visu sablenderē. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet vēl sāli.

Pasniedz bļodiņās ar krējumu un bazilika lapiņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.