Margarita Vilsone
Margarita Vilsone
Foto – Timurs Subhankulovs

– No kurienes jums tik spoža balss? 0


– Nezinu… Visticamāk, laikam tomēr no tēva. Manam tētim (aktieris Mārtiņš Vilsons) ir ļoti laba balss. Kad viņš paņēma rokās ģitāru un sāka dziedāt, vēl kā bērns sajūsmā klausījos aizturētu elpu. Kad bijām pie tēta mammas, manas vecmāmiņas, un dzīvs bija viņas brālis, viņš mājas otrā stāvā allaž dziedāja kaut kādas romances, kāda radiniece spēlēja klavieres. Pirmajā stāvā to visu vienmēr varēja dzirdēt. Brīnišķīgi…

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

– Vai nav bail pazust plašumā, kur droši vien ir arī liela konkurence?

– Man laikam palīdz tas, ka par konkurenci nekad nedomāju. Tiem, kas par to domā, šīs bažas iedveš bailes un nedrošību par sevi. Es ļoti mīlu kolēģus, ar viņiem man vienmēr bijušas fantastiskas attiecības. Arī pati neesmu ļāvusi skaudībai vai nenovīdībai sevi izsist no līdzsvara. Kad pirmajā vietā ir mūzika, viss pārējais kļūst otršķirīgs.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Dzirdēts, ka teātros un operās vide nebūt nav tik labvēlīga, tajā valda zināma nenovīdība, greizsirdība…

– Bet, protams! Apkārt kaut kas tāds elpo. Taču, ja kāds uz mani ne tā paskatās, kā var zināt – varbūt kolēģim vienkārši slikta diena? Neiedziļinos sīkumos, nepievēršu uzmanību. Jā, Vācijas operteātros esmu dzirdējusi par gadījumiem, kad dziedātāja aiznes mājās otras solistes kostīmu, kad brīdi pirms uznāciena it kā nejauši tevi uzrunā, taču patiesībā grib tīši aizkavēt, novērst uz citām domām… Paldies Dievam, es uz savas ādas neko tādu neesmu izjutusi. Atklāti sakot, nezinu, ko darītu, ja nonāktu līdzīgā situācijā.

– Vai nevilina kāds operteātris, kur jūs gribētu strādāt pastāvīgi?

– Brīvmākslinieka statuss ļauj saglabāt radošo garu, kaut, protams, jābūt elastīgai, mobilai, jāspēj sadarboties ar dažādiem māksliniekiem. Taču štatā Vācijā tavs pirmais līgums tiek noslēgts tikai uz diviem gadiem un tad visu laiku pagarināts uz vienu gadu. Nekad nezini, vai pēc pāris gadiem strādāsi turpat, varbūt nāks cits intendants vai direktors, un tavu līgumu var vienkārši nepagarināt. Ja gribi dibināt ģimeni, otram cilvēkam visu laiku ik pa dažiem gadiem nāktos pārcelties tev līdzi. Bet, ja esi brīvmākslinieks, ierodies teātrī uz pāris mēnešiem, piedalies izrādē un pēc tam vari atgriezties pastāvīgajā dzīvesvietā.

– Ja Latvijas Opera piedāvātu štata vietu?

– Manas mājas jau laikam ir Vācijā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.